dimecres, 24 de febrer del 2016

PER TARRAGONA



“Durant dècades he estat un enemic inflexible del comunisme. No he canviat d’opinió ni penso rectificar les meves conviccions però ara cal ajudar Rússia en la seva guerra contra la tirania nazi. Si Hitler ataqués l’infern com a mínim faria un discurs favorable al diable a la Cambra dels Comuns.” Són les històriques paraules del primer ministre britànic Winston Churchill en conèixer l’atac alemany a la URSS el 1941 i manifestar el seu suport incondicional i voluntat d’aliança amb l’enemic irreconciliable del dia abans, la Unió Soviètica de Stalin.

No diré el mateix que el premier britànic, ni penso comparar -ni tan sols metafòricament- la situació actual amb un escenari històric tan dramàtic com el que es vivia aleshores però crec que la reflexió implícita que traspuen les paraules de Churchill són molt adequades pel que vull exposar. Fa poques setmanes s’ha signat un acord de Govern a l’Ajuntament de Tarragona entre el PSC, PP i Unió Democràtica per garantir l’estabilitat d’aquí al final del mandat municipal.

Les diferències ideològiques entre forces polítiques tan oposades (i fins i tot antagòniques en alguns punts) han provocat els lògics recels d’alguns ciutadans i han permès a certs grups polítics poc acostumats a assumir responsabilitats a presentar l’acord com un pacte “pel poder”.

Res més lluny de la realitat. L’alcalde Ballesteros ha reiterat sempre que la seva prioritat és Tarragona i res més que Tarragona. Aquest compromís amb Tarragona no és verbal, ni retòric, sinó que implica buscar punts de consensos que permetin a la ciutat avançar de debò (i no només des de la puresa virginal de manifestos teòrics, ni des de la crítica estèril i permanent). Avançar en un mandat on s’han de materialitzar esdeveniments històrics com els Jocs Mediterranis que es duran a terme l’estiu vinent.  

Això és el que ens permetrà l’acord. Volem uns Jocs de primera que converteixin Tarragona en la capital del Mediterrani, volem aprovar un Pla Estratègic de cuitat ambiciós amb l’horitzó del 2022, impulsar el POUM i el projecte de ciutat intel·ligent. Per a fer què? Sobretot per crear llocs de treball i oportunitats per a què els aturats, els joves i els treballadors actualment amb contractes precaris o mal remunerats se’n puguin beneficiar.

Vull deixar clar que l’acord assolit no implica renuncies de cap tipus en el programa electoral amb el què els i les socialistes ens vàrem presentar a les eleccions municipals del mes de maig. Al contrari, el que aquest pacte permetrà és complir-lo amb la garantia de disposar d’una majoria sòlida de Govern a l’Ajuntament. Les diferències ideològiques de fons amb el PP ni es desdibuixen, ni desapareixen. Igual com estic convençuda que els afiliats del PP de Tarragona no s’han tornat socialdemòcrates de la nit al dia, els socialistes tarragonins som on érem: en la defensa de la justícia social, la igualtat d’oportunitats i d’un catàleg de serveis, prestacions i drets que garanteixin que cap tarragoní quedi abandonat a la seva dissort, sense tenir l’escalf del seu Ajuntament que l’ha de garantir viure amb les condicions materials dignes que es mereix.    

A aquells que estan disconformes amb el pacte els asseguro que treballarem de valent per tornar a guanyar la seva confiança amb la certesa que no hem signat cap xec amb blanc sinó que hem buscat el consens per garantir l’execució dels projectes estratègics que Tarragona necessita. Després del soroll el temps i el treball ens diran si ha estat una aposta reeixida. 


Alguns han afirmat alegrement que hem subscrit l’acord “per comoditat”. És just el contrari. Tot i això ho fem convençuts que és el que més li convé a la ciutat, per avançar col·lectivament i dur a bon port els projectes que Tarragona requereix per generar activitat econòmica i crear nous llocs de treball. No és l’hora de les renúncies però sí del diàleg i de la voluntat de mà estesa amb tots els grups municipals per fer el pas endavant col·lectiu que Tarragona exigeix i necessita. I si per això cal aguantar burles, retrets i lliçons de moralitat ho farem amb la honesta convicció que hem fet el que més necessita la ciutat en aquest moment concret. Els interessos de Tarragona estan per damunt de tot.      


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada