dilluns, 8 de febrer del 2016

EL PSC INSTA AL GOVERN A DONAR UNA SOLUCIÓ DEFINITIVA AL TRAM DE L’A-27 ENTRE MONTBLANC I LLEIDA



El grup parlamentari socialista al Congrés dels Diputats ha entrat a registre una proposició no de llei en la què s’insta al Govern a arribar a un acord amb la Generalitat i els ajuntaments afectats a fi i efecte de donar una solució definitiva al tram de l’A-27 entre Montblanc i Lleida “estudiant l’alliberament del peatge de l’autopista A-2, en el mateix recorregut, com a alternativa a la construcció de l’autovia entre ambdues poblacions”, segons ha emfatitzat el diputat Joan Ruiz, autor d’aquesta iniciativa parlamentària.

El diputat tarragoní ha argumentat que “la connexió de Tarragona i del conjunt del Camp de Tarragona i de la Costa Daurada amb l’interior a través d’una via d’altes prestacions és un projecte estratègic que els socialistes vàrem impulsar i que sempre hem defensat. Aquesta connexió no pot aturar-se a Montblanc sinó que a de continuar cap a les terres de Lleida, la Vall de l’Ebre i acabar enllaçant amb el litoral cantàbric.”

Joan Ruiz ha recordat que la carretera nacional 240, que enllaçava Tarragona amb Lleida, era una via que registrava un alt índex d’accidents de trànsit degut a la saturació de vehicles que es produïa el que obliga a habilitar una via de major capacitat i que sigui més segura.

El diputat tarragoní també ha explicat que enguany s’han inaugurat dos trams de l’A-27, fins a la circumval·lació de Valls, i que el proper tram (el que travessarà el túnel de Lilla) farà arribar l’autovia fins a Montblanc.

“Un cop això sigui una realitat el projecte inicial entre Montblanc i Lleida dibuixava una autovia paral·lela a l’autopista AP-2 de 58 quilometres que, degut a la situació econòmica, no sembla que s’hagi de construir aviat. A tot això cal afegir que l’autopista està actualment infrautilitzada, a tan sols el 25% de la seva capacitat, per la dissuasió econòmica que comporta ser de peatge.”

Per tot plegat, i tenint present que encara no existeix una solució definitiva per al futur traçat d’aquest tram, el grup socialista al Congrés proposa estudiar l’alliberament del peatge de l’autopista entre Montblanc i Lleida ja que “no només es milloraria la seguretat sinó que, a més, suposaria un gran estalvi econòmic i també evitaria l’impacte mediambiental que implicaria la construcció d’aquest tram de l’autovia.”    


“En tot cas, cal una solució definitiva per aquest tram que inclogui tant al Govern de l’Estat com la Generalitat i els ajuntament afectats pel seu traçat. Si volem aprofitar les potencionalitats del Port, de l’aeroport, de la Costa Daurada, etc. la millora de les connexions per carretera del litoral tarragoní no pot aturar-se sine die a Montblanc”, ha destacat el diputat socialista. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada