divendres, 5 de febrer del 2016

EL PSC DEMANA AL GOVERN QUE GARANTEIXI ELS ESTALVIS DE LES PERSONES QUE TENIEN DIPÒSITS A LA SECCIÓ DE CRÈDIT DE LA COOPERATIVA DE CAMBRILS



El grup parlamentari socialista ha presentat una bateria de preguntes al Parlament a fi i efecte de conèixer quines actuacions durà a terme el Govern de la Generalitat per garantir els estalvis dels ciutadans que tenien dipòsits a la secció de crèdit de la cooperativa agrícola de Cambrils.

Cal recordar que el tancament provisional d’aquesta secció de crèdit ha deixat en suspens uns 32 milions d’euros que l’entitat tenia en dipòsit corresponents a uns 1.500 clients, la majoria dels quals petits estalviadors de Cambrils i de la comarca del Baix Camp.

Segons el diputat socialista Carles Castillo “moltes famílies que tenien els seus estalvis a la cooperativa viuen amb angoixa la incertesa i la manca de respostes que han patit des de que es va tancar provisionalment la secció de crèdit el passat mes de desembre. Els socialistes volem que la Generalitat asseguri que cap soci o client de la cooperativa de Cambrils perdi els seus estalvis que, en molts casos, són fruït del treball de tota una vida.”

Així mateix, el PSC també ha preguntat al Govern quines accions de supervisió i control ha dut a terme en els darrers mesos a la cooperativa, si s’havia detectat alguna anomalia o desajust en el funcionament de la secció de crèdit i perquè el Govern no va intervenir abans. En darrer terme, el grup socialista vol saber quins són els motius, a parer del Govern, que han portat a la secció de crèdit de la cooperativa de Cambrils a entrar en concurs de creditors.

“El que és intolerable és que els ciutadans vagin al caixer automàtic i no puguin disposar dels seus estalvis. Som coneixedors de la situació dramàtica que viuen moltes persones que van veure com, per sorpresa, de la nit al dia no podien retirar els seus diners.”

“En la nostra opinió la Generalitat no pot amagar el cap sota l’ala i ha de donar una resposta immediata a les inquietuds d’aquests ciutadans. Aquí no valen demores, ni esperes, ni dilatar solucions per d’aquí a 18 mesos messos. Els socialistes estem convençuts que el Govern pot respondre amb eficàcia si hi ha la voluntat política necessària per a fer-ho. En això estem nosaltres”, ha subratllat el diputat tarragoní.       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada