dijous, 11 de febrer del 2016

JOAN RUIZ: “HEM PRESENTAT UNA PROPOSICIÓ AL CONGRÉS PER GARANTIR LA IGUALTAT SALARIAL ENTRE HOMES I DONES A LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA”



El diputat tarragoní al Congrés Joan Ruiz ha explicat avui el grup socialista ha presentat una proposició no de llei en la què “s’insta al Govern a presentar urgentment un projecte de llei salarial entre homes i dones que garanteixi de forma eficaç la igualtat salarial.”

Així mateix, la proposta socialista estableix l’objectiu d’assolir una taxa d’ocupació de les dones del 74% en la línia de l’acordat per la Unió Europea en la estratègia 2020. Aquest projecte també haurà de garantir la recuperació dels drets de conciliació de vida familiar i laboral i la millora de les prestacions per fill a càrrec d’acord amb els nivells de renta.

La proposta socialista també incorpora mesures per racionalitzar els horaris de treball i fixar quotes per a l’accés de les dones a càrrecs directius, comitès de direcció i consells d’administració de les empreses amb l’objectiu d’assolir la paritat entre homes i dones.

Joan Ruiz ha explicat que “en cas de tirar endavant aquesta iniciativa seria molt profitosa a les comarques tarragonines ja que a la nostra demarcació la taxa d’entre els homes i les dones és superior als cinc punts.”

“A la demarcació de Tarragona, segons les mateixes dades oficials de Govern, tenim 36.000 dones menys treballant en relació a l’ocupació dels homes i una remuneració anual bruta de les treballadores de quasi un 24% inferior a la dels homes. Crec que les dades parlen amb una eloqüència absoluta...”

Això implica que les dones tarragonines per aconseguir percebre les mateixes retribucions que els homes haurien de treballar 79 dies més a l’any. Aquesta desigualtat també les situa en la pitjor posició en el sistema de protecció social on aquesta bretxa arriba al 39%.

“Els socialistes ens hem posat a treballar des de ja mateix per corregir aquesta bretxa salarial intolerable. Per a nosaltres és una qüestió de justícia i equitat inajornable que exigeix situar les dones en igualtat de condicions reals en relació als homes tant en ocupació, com en l’accés al món del treball, com a les remuneracions, com a la promoció interna”, ha argumentat el diputat tarragoní.

“És un dels nostres compromisos electorals i ja hem presentat una proposició no de llei al Congrés per dur-ho a terme. No podem esperar demores que tan sols ampliaran les dificultats que moltes dones tenen a la seva vida quotidiana.”

Joan Ruiz ha recordat que després de quatre anys de majoria absoluta del PP les dones tenen menys treball i més atur que el 2011. El desmantellament dels serveis socials i de la llei de dependència, impulsades pels anteriors Governs socialistes, i la retallada dràstica de les inversions en sanitat i educació han colpejat el conjunt de la societat però especialment a les dones que són les que continuen majoritàriament tenint cura de l’àmbit familiar.


“A això cal afegir la desregulació derivada de la reforma laboral del PP i CiU que ha provocat que molts contractes parcials siguin en realitat jornades completes mal pagades i en males condicions. Per primer cop en 40 anys està caient la població activa femenina el que confirma l’expulsió de les dones del món del treball. Aquesta realitat intolerable és la que s’ha de rectificar de forma urgent”, ha resumit el diputat socialista. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada