dilluns, 22 de febrer del 2016

GOVERN PUIGDEMONT: I EL PACTE PER LA INDÚSTRIA?



En les últimes setmanes s’ha tornat a posar sobre la taula mediàtica i pública el CRT de Vila-seca i Salou. No aprofundiré en el tema, ja que ja n’hem parlat abastament. Els i les socialistes, ho hem fet en el sentit de reivindicar el compliment de l’acord que, en el seu moment, es va signar entre el Govern de la Generalitat, el PSC i els agents del territori. La pèrdua, per acció o omissió, d’una inversió d’aquestes magnituds seria del tot intolerable.

L’acord signat, tenia una segona part. Una segona part que no ha generat ni els titulars, ni l’atenció mediàtica del mal anomenat BCN World, però que no és de menor importància. Es tracta del compromís per la reactivació econòmica i la creació d’ocupació.

Aquest acord, parlava de mesures en  finançament empresarial, en  innovació, desenvolupament i recerca, en suport a la internacionalització,  en infraestructures i en energia. Les mesures que es detallaven eren de caràcter general per tota Catalunya, i sens dubte el seu compliment tindria una repercussió positiva també en l’àmbit de les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. I no cal dir aquelles que per la seva situació geogràfica hi incidirien directament.

En l’actualitat les comarques tarragonines tenen un dels nivells més alts d’atur de Catalunya, encapçalant aquest rànquing la comarca del Baix Penedès. Per tant, a banda d’una determinada inversió, com pot ser la que s’ha de portar a terme a Vilaseca-Salou, a través del CRT, es fa necessari emprendre les mesures recollides en la segona part de l’acord del 2014, sense més dilació.

Cal tenir present que l’acord que vàrem impulsar amb el Govern incloïa una vintena de compromisos concrets a desenvolupar per reactivar el nostre sector industrial, mot tocat pels efectes de la crisi econòmica. Això suposava donar suport a les empreses en risc de tancament, ajudes al finançament de projectes viables, potenciar els nostres centres tecnològics, accelerar la construcció de les infraestructures estratègiques (com el Corredor Mediterrani) i augmentar les garanties fiscals i socials. 

Ens temem que els dos acords, el del CRT, i de la reactivació econòmica acabin essent paper mullat per falta de voluntat política. L’actual govern és hereu de l’anterior, i no pot defugir els compromisos a què aquell va arribar.


Els socialistes hem demanat la convocatòria de la comissió de seguiment, i a més farem el control parlamentari dels compromisos que es van adquirir per part del govern respecte a la reactivació econòmica. Ho farem perquè tenim el convenciment que els compromisos s’han de complir, i sobretot per la necessitat que tenim a Catalunya, i en especial a les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, d’impulsar l’economia i de crear ocupació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada