dijous, 17 de setembre del 2015

EL PSC IMPULSARÀ UN PLA DE XOC PER REDUIR LES LLISTES D’ESPERA PER A INTERVENCIONS QUIRÚRGIQUES A TARRAGONA



“El que ha fet el Govern d’Artur Mas amb la sanitat pública d’aquest país, també a les comarques tarragonines, és un autèntic escàndol. Amb l’excusa de la crisi i de l’austeritat, i a cops de retallades, han minvat la qualitat d’un servei públic essencial per a la vida de les persones. I sort hem tingut i continuem tenint de la gran implicació dels professionals del sector, si no la situació encara seria pitjor!”, així ho ha assegurat avui el cap de llista socialista per Tarragona, Carles Castillo, que ha explicat les mesures socialistes per redreçar aquesta dramàtica situació.

Segons ha detallat Carles Castillo a la regió sanitària del Camp de Tarragona hem passat de 8.793 persones en llista d’espera per poder operar-se que hi havia quan Mas va ser investit president de la Generalitat a més de 15.000 persones en aquesta situació que hi ha ara. “És a dir, quasi el doble en menys de cinc anys!”

I tres quarts del mateix pel que fa als temps d’espera dels procediments quirúrgics que també han crescut exponencialment passant d’un temps d’espera de 3,9 mesos per arribar al quiròfan que teníem a finals de 2010 a 7 mesos ara. “O sigui, més temps d’espera, més persones en llista d’espera i caiguda en picat de les inversions a la xarxa sanitària de les comarques tarragonines aquesta és la realitat que el senyor Bel vol ocultar passant de puntetes per aquesta campanya electoral...”

En aquest sentit, el candidat socialista ha anunciat que el PSC es compromet a impulsar un pla de xoc de reducció de les llistes d’espera a les comarques tarragonines. “Hem d’acabar amb aquestes brutals retallades que han fet CiU i ERC al Govern que només l’any passat van suposar 1.400 milions d’euros menys del pressupost del Departament de Salut el que ha comportat que Catalunya sigui ara mateix la cinquena comunitat de l’Estat per la cua en pressupost sanitari per càpita quan el 2010, amb Govern socialista, estàvem al capdavant.”

Aquest pla de xoc pretén tornar a implementar garanties d’accessibilitat al servei públic de salut. D’acord amb aquest principi “fixarem un màxim de 48 hores d’espera en visites programades, un procediment preferent de 15 dies i un màxim de 3 mesos per a l’accés a l’especialista i la realització de proves diagnostiques i un temps màxim garantit de no més de sis mesos per a intervencions quirúrgiques. Amb la salut i la vida de les persones no s’hi juga, ni hi ha retallades que valguin!”, ha emfatitzat el candidat socialista.

El PSC també es compromet a fixar un temps màxim d’espera de 10 minuts per al transport sanitari urgent i d’una hora per al transport sanitari programat. El diagnòstic ràpid en cas d’indicis de càncer serà sempre inferior als 30 dies.


“El que és realment intolerable és que aquests que es passen el dia donant lliçons de patriotisme quan governen tanquin els horaris nocturns dels C.A.P. dels pobles i retirin ambulàncies de les zones de l’interior com la Conca de Barberà o àrees del Baix Penedès. I després són els mateixos que parlen de “respecte” i “amor” al país!”, ha ironitzat Carles Castillo.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada