dimecres, 9 de setembre del 2015

CARLES CASTILLO: “EMPLACEM ALS CANDIDATS DE JUNTS PEL SÍ A QUÈ ABANDONIN EL SEU MUTISME I COMPLEIXIN ELS COMPROMISOS EDUCATIUS AMB TARRAGONA”



El cap de llista del PSC al Parlament per la demarcació de Tarragona, Carles Castillo, ha emplaçat aquest dimecres als candidats de Junts pel Sí a la demarcació “a què abandonin el seu mutisme i comencin a parlar de compromisos concrets amb les comarques tarragonines. Per exemple, compliran d’una vegada amb els protocols signats amb els ajuntaments tarragonins en matèria educativa? O continuaran retallant en personal docent i centres educatius a dues mans com ha fet el Govern Mas fins ara? Els tarragonins ens mereixem una resposta.”

Carles Castillo ha afirmat que l’educació, juntament amb la sanitat pública i la dependència, ha estat una de les grans oblidades dels pressupostos de la Generalitat a les comarques tarragonines durant aquests darrers tres anys.

“Però és que el menyspreu del Govern Mas en relació a les necessitats de Tarragona ha anat més enllà. Així, aquest Govern que tant ens parla de país ha incomplert, per exemple, el protocol signat amb l’Ajuntament de Tarragona per millorar els equipaments educatius a la ciutat. I no tan sols això, fins i tot ha votat en contra de les reiterades mocions socialistes al Parlament que demanaven al Govern que complís el seu compromís. I aquests són els que donen lliçons de “patriotisme”?

El candidat socialista ha contraposat aquesta realitat amb l’obra de Govern de la Generalitat durant el període de Govern de progrés. “Lluny de retallar com ha fet la dreta, nosaltres vàrem construir 21 centres de primària i 12 instituts de secundària a les comarques tarragonines, vàrem augmentar el nombre de professors i personal docent i vàrem reduir el nombre de mòduls prefabricats a les escoles tarragonines. Ara cal recuperar aquesta bona dinàmica amb un Govern d’esquerres que torni a posar l’escola al servei de la societat i asseguri l’èxit educatiu garantint la igualtat d’oportunitats per compensar les desigualtats que han crescut amb els Governs de la dreta.”


En darrer terme Carles Castillo ha emplaçat també al candidat del PP Alejandro Fernández “a recordar, per citar només un cas, que ha fet el Govern del PP a València en matèria educativa abans de posar-se com a exemple de res. A València, després de lustres de majoria absoluta del PP el nou Govern de progrés s’ha trobat amb més de 15.000 nens i nenes valencians en barracons i 154 centres educatius amb mòduls prefabricats en el conjunt de la Comunitat. De fet, el PP ja ens té acostumats a denunciar el que CiU fa a Catalunya quan ells fan exactament el mateix al conjunt d’Espanya: retallar, retallar i retallar. Però la realitat, que és tossuda, acaba posant tothom al seu lloc”, ha conclòs el candidat socialista.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada