dimarts, 15 de setembre del 2015

CARLES CASTILLO: “ELS SOCIALISTES ESTABLIREM UN SISTEMA DE BEQUES PER GARANTIR QUE CAP ESTUDIANT TARRAGONÍ QUEDI FORA DE LA UNIVERSITAT PER MANCA DE RECURSOS ECONÒMICS”



El cap de llista del PSC al Parlament per la demarcació de Tarragona, Carles Castillo, ha acusat avui als Governs d’Artur Mas i de Mariano Rajoy d’haver actuat “com a autèntics genets de l’apocalipsi pel que fa al sistema universitari públic i al de Formació Professional. Després de cinc anys de retallades salvatges hem retrocedit vàries dècades de progrés i accés dels joves als estudis universitaris.”

“Les dades parlen per elles mateixes: des de que Mas i Rajoy són presidents els universitaris tarragonins han hagut de fer front a augments de fins el 70% dels preus de les taxes i matrícules universitàries i del 200% en el cas dels màsters i estudis de postgrau, i exactament el mateix pel que fa als preus de la Formació Professional. Qui s’ho pot permetre amb una taxa d’atur del 24% i amb un atur juvenil superior al 50%? És aquesta la manera de construir el país que té la dreta?”

Pel que fa a les beques Erasmus les retallades, en aquest cas, del Govern del PP han provocat una davallada dels seus receptors a les comarques tarragonines que, hores d’ara, és inferior als 300 estudiants a tota la província.

Carles Castillo ha emplaçat als joves a “mobilitzar-se a les urnes i votar socialista per trencar aquesta espiral d’augment de l’atur i dels preus dels estudis universitaris i de F.P. tan injusta. Prou d’amagar-se darrere de les banderes senyors Mas i Rajoy!”

En aquest sentit, el candidat tarragoní ha donat a conèixer el compromís del PSC d’establir un sistema de beques i ajuts que permetin que ningú quedi fora de la universitat per manca de recursos econòmics. “Revisarem i rectificarem la política de preus i de taxes per garantir que els fills de les classes populars i mitjanes tinguin accés als estudis superiors.”

“Si continuem amb Mas de president ja sabem el que tindrem, una societat dual on només els fills de les famílies amb les rendes més altes podran accedir a la universitat mentre la resta queda exclosa o s’ha d’hipotecar per poder-ho fer. És absolutament impossible que un jove que té uns ingressos de 500-600 euros mensuals pugui pagar aquests preus absolutament desorbitats.”


“Per desgràcia constatem que, un dia més, els socialistes som els únics que parlem de Tarragona i dels problemes de la realitat quotidiana dels ciutadans d’aquestes comarques. Continuem esperant que el senyor Bel vingui de Barcelona i ens expliqui quins compromisos té la seva candidatura, per exemple, pel que fa a universitats i la Formació Professional. Si formen Govern el dia 28 continuaran passant la destral pels pressupostos adreçats a universitat, docència i investigació com han fet fins ara?”, ha conclòs el candidat socialista.      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada