dimecres, 30 de setembre del 2015

EL PSC DENUNCIA QUE UNS 1.500 DEPENDENTS TARRAGONINS HAN MORT SENSE HAVER TINGUT ACCÉS A LES PRESTACIONS A LES QUÈ PER LLEI TENIEN DRET



“Les retallades del Govern del PP durant aquests darrers quatre anys han reduït la llei de dependència a la mínima expressió. Malgrat que l’executiu de Rajoy procura ocultar les dades reals, segons les estimacions del grup socialista uns 1.200 dependents severs de la comarques tarragonines (graus II i III) no han estat atesos en els terminis de temps que requerien, les llistes d’espera s’han disparat i uns 1.500 dependents de la demarcació han mort en aquests darrers quatre anys sense tenir accés a les prestacions a les què, per llei, tenien dret.” Així ho ha assegurat avui Joan Ruiz, diputat socialista al Congrés per Tarragona.   

Joan Ruiz ha explicat que el Govern del PP primer va rebaixar la prestació econòmica dels cuidadors familiars, després va paralitzar la incorporació al sistema dels dependents considerats com a moderats sine die, després va expulsar als cuidadors de la Seguretat Social i, finalment, va anunciar la sentència de mort de la llei de la dependència amb una retallada acumulada superior als 1.490 milions d’euros en quatre anys.

Segons ha detallat el diputat tarragoní l’accés a les prestacions i serveis reconeguts per la llei tan sols s’ha anat fent en la mesura en què s’han produït baixes de persones ateses i això ha estat absolutament insuficient per absorbir la demanda real de nous beneficiaris de les prestacions el que s’ha traduït en un augment exponencial de les llistes d’espera. “Si el PP continua amb aquesta política desenes de milers de persones al conjunt del país en situació de dependència continuaran causant “baixa” sense rebre les prestacions a les què tenen dret. La veritat és que Rajoy, com a mínim, hauria d’haver estat mínimament honest i derogar la llei de dependència, en la què mai ha cregut, enlloc d’enganyar als ciutadans d’una manera tan cruel mantenint la llei sense destinar-hi els recursos econòmics suficients.”

“Estem davant d’un menyspreu addicional del PP cap a un col·lectiu, el de la gent gran, ja greument colpejat per la crisi. Cal tenir en compte que majoritàriament estem parlant de persones majors de 65 anys, la majoria dones, que han quedat abandonades a la seva sort. La veritat és que colpejar als col.lectius més dèbils i vulnerables a la crisi s’ha convertit en l’autèntica especialitat del PP al poder”, ha reblat el diputat tarragoní.


Joan Ruiz ha reafirmat el compromís del partit socialista de redreçar aquesta situació tan injusta després de les eleccions generals de desembre. “Els socialistes vàrem impulsar la llei de dependència i la tornarem a nodrir amb recursos públics per tal que les persones en situació de dependència puguin rebre les prestacions i serveis que per justícia els corresponen”, ha conclòs.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada