dimarts, 1 de setembre del 2015

CARLES CASTILLO: “EL SENYOR BEL, EL SENYOR BATET I EL SENYOR JUNQUERAS ENS HAN D’EXPLICAR EL PERQUÈ DEL DESCENS DE LES INVERSIONS DE LA GENERALITAT A TARRAGONA”



El cap de llista del PSC per Tarragona a les eleccions del 27-S, Carles Castillo, ha emplaçat avui a la resta de forces polítiques a no aprovar cap nou pressupost de la Generalitat que “com a mínim sigui equivalent al que les nostres comarques representen a nivell de població i de PIB català. Els emplacem a què es comprometin amb Tarragona. Ja sabem que alguns no tenen programa, ni tan sols viuen aquí, però el que és del tot intolerable és que el Govern CiU-ERC hagi retallat dues terceres parts les inversions de la Generalitat a les comarques tarragonines que teníem amb Govern de progrés.”

En aquest sentit el candidat socialista ha denunciat que les inversions de la Generalitat al Camp de Tarragona han passat de 152 milions d’euros amb Govern Montilla l’any 2010 a tan sols 43 milions d’euros amb Govern Mas enguany. “Com poden justificar aquesta brutal davallada de les inversions a casa nostra? És que els tarragonins som menys catalans que la resta? El senyor Mas i el senyor Junqueras, i la resta de companys de viatge de la seva candidatura, han de donar explicacions als tarragonins del perquè d’aquest descens de les inversions destinades a les nostres comarques.”

“S’ha arribat a extrems grotescos i ridículs com destinar tan sols 25.000 euros a la comarca de la Conca de Barberà en els pressupostos de 2014. Però si un diputat de CiU i d’ERC al Parlament cobren més que aquests misèrrims 25.000 euros d’inversió per tota una comarca!”, ha emfatitzat el cap de llista del PSC.

Així, Carles Castillo ha donar a conèixer un decàleg de compromisos del PSC amb la demarcació de Tarragona. “A diferència de la resta de candidatures que arriben a les eleccions orfes de propostes per Tarragona nosaltres volem explicar quins són els nostres compromisos que se centren en tres eixos principals: generar nous llocs de treball, acabar amb les retallades en educació, sanitat i serveis públics essencials i lluitar urgentment contra l’augment de la pobresa i les desigualtats que s’ha registrat amb els Governs de CiU a Barcelona i del PP a Madrid.”

En relació a aquest darrer punt, el candidat socialista ha explicat que “estem en una situació d’autèntica emergència social. Només cal tenir present que segons les mateixes dades oficials a la demarcació de Tarragona hi ha 15.000 famílies que tenen a tots els seus membres a l’atur i que ja no cobren cap prestació, ni ajuda pública que els permeti viure amb dignitat. Això no pot continuar així ni podem esperar a l’arribada de mítiques Itaques. Cal una resposta immediata i per això els socialistes proposem impulsar un pla de xoc contra l’augment de la pobresa i aprovar al Parlament una renda garantida de ciutadania per evitar que cap ciutadà queda abandonat a la cuneta sense tenir l’escalf de l’administració pública.”


Finalment, Carles Castillo ha recordat que amb Mas de president del Govern les llistes d’espera per passar pel quiròfan al Camp de Tarragona s’han doblat i ja superen les 15.000 persones. “El senyor Germà Bel, el senyor Batet, el senyor Junqueras, ens han d’explicar si continuaran pel camí de les privatitzacions, les retallades i les reduccions d’equipaments i serveis sanitaris o bé, com defensem els socialistes, recuperarem els nivells de qualitat que teníem el 2010 abans que el Govern del senyor Mas comencés a passar la tisora per la sanitat pública d’aquest país.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada