dimecres, 16 de setembre del 2015

CARLES CASTILLO: “DEMANEM UN DEBAT PÚBLIC AMB GERMÀ BEL PERQUÈ ACLAREIXI ALS TARRAGONINS LES INCÒGNITES QUE NO VOL DESVETLLAR”



El cap de llista del PSC al Parlament per la demarcació de Tarragona, Carles Castillo, ha demanat avui als candidats de Junts pel Sí per Tarragona que “per decència política i per respecte als ciutadans tarragonins surtin d’una vegada d’aquest mutisme permanent en el que s’han instal·lat i expliquin quines propostes concretes tenen per a les comarques tarragonines (si és que en tenen alguna cosa que començo a dubtar).”

Carles Castillo ha qualificat com a “totalment esperpèntic” el fet que quan ja ens acostem al meridià de la campanya encara sigui l’hora que algun membre de la candidatura d’Artur Mas tingui “la decència de donar a conèixer, no dic ja el seu programa electoral (perquè no el tenen), sinó un mínim decàleg dels seus compromisos amb Tarragona i la seva gent (o és que no assumeixen cap?). La veritat és que els convergents i els seus companys de viatge estan desapareguts de la campanya, fet inèdit i sense precedents.”

Així, el candidat socialista ha denunciat que des de que Artur Mas és president la inversió per habitant de la Generalitat a les comarques del Camp de Tarragona ha davallat a tan sols 76 euros per tarragoní quan la mitjana del país és de 209 euros per català. Les inversions dels pressupostos han passat de 152 milions d’euros amb Govern de progrés a tan sols 43 milions d’euros amb Govern Mas.

“Com és possible aquest descens en picat de les inversions i perquè Tarragona és la regió de Catalunya que rep menys inversions del Govern Mas? Perquè no donen la cara i ens expliquen (si poden) el perquè d’aquest despropòsit? És que Tarragona no és Catalunya? Som menys catalans que la resta pel Govern de la dreta? Aquestes són les preguntes essencials a les què ha de respondre el senyor Bel i la resta de membres de la candidatura de Junts pel Mas a Tarragona.”

En aquest sentit, Carles Castillo ha demanat “un debat cara a cara amb el candidat de la dreta, Germà Bel, per resoldre les incògnites que no vol desvetllar. No sabem que pensa el senyor Bel, que és defineix com a socialista, de les retallades que ha fet i continuarà fent el senyor Mas. No sabem que pensa de l’energia nuclear. I del model turístic? Està favor o no del projecte de BCN World? Què passarà amb el sistema públic de pensions? Què pensa que hem de fer amb l’aigua i l’energia a les comarques tarragonines? I així podríem seguir i seguir...”

“Prou d’ocultar-se darrere de l’estelada. Els tarragonins tenim dret a conèixer què és el que està en joc realment a les eleccions del 28-S. Des del punt de vista social, les retallades en drets i prestacions socials que continuarà aplicant el senyor Mas o bé la defensa de l’Estat del benestar i d’una fiscalitat més justa que faci que paguin més aquells que més tenen i no carregar la factura de la crisi sobre les classes populars i mitjanes com defensem els socialistes.”


Carles Castillo s’ha mostrat convençut que si el senyor Bel creu en el que defensa acceptarà aquesta proposta de debat que serà enormement clarificador. “A diferència de Junts pel Mas els socialistes no ens presentem a aquestes eleccions amb les mans a la butxaca, sense propostes i compromisos amb les nostres comarques. Nosaltres defensem iniciatives concretes molt ambicioses per a Tarragona a fi i efecte, entre d’altres, de reduir l’atur i l’augment de les desigualtats que s’ha registrat amb els Governs de la dreta a Madrid i a Barcelona.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada