dimarts, 5 de maig del 2015

UNA NOVA ETAPA PEL MORELL



Que al Morell li cal un  canvi i iniciar un nou temps és compartit per moltes de les persones que hi vivim. En aquests moments estic convençut que som la majoria. Ho sabrem el proper dia 24 quan obrim les urnes però és evident que el Morell no ha avançat com ho han fet altres pobles veïns, ha de millorar molt la gestió de l’Ajuntament i, sobretot, s’han de posar les bases per a un futur millor per les persones que hi vivim.

Pel que fa al primer aspecte, només cal mirar al nostre voltant. Municipis amb característiques similars al nostre han sabut aprofitar molt millor aquests anys de presència d’una indústria que sortosament no ha patit gairebé la crisi. Al Morell en canvi l’actitud passiva del nostre alcalde i bona part dels seus equips han impedit que el Morell es situés al mapa com podia, aprofités millor les possibilitats que se li obrien i oferís uns serveis de més qualitat. 

Massa anys sempre els mateixos que els han dut a la passivitat i a la resignació. Ja portem massa anys sentint “és el que hi ha“ com si no hi hagués possibilitats de millora, de conquerir nous reptes, de nou desenvolupament, de generar llocs de treball.

Els exemples de no comptar amb cap estació de mesura de la Xarxa de Vigilància Atmosfèrica de Catalunya malgrat comptar amb un dels polígons químics més importants d’Europa, l’abandó de l’antiga estació de ferrocarril, la deficient il·luminació d’alguns carrers, són uns clars exponents de les coses que no es fan; o s’acorda el primer que se li acut a algú sense cap planificació ni prioritats clares.

I no podem oblidar la gestió dels recursos de l’ajuntament que són de tothom i que haurien de ser administrats escrupolosament. Tot plegat ens reafirma en la necessitat d’un canvi al nostre ajuntament. Al Morell li convé un nou equip que planifiqui el futur, que estableixi prioritats entre les quals la primera ha de ser l’impuls econòmic i la generació de llocs de treball. Un nou govern que revisi les taxes i els impostos que tant han augmentat els darrers anys sense que es noti una millora en els serveis que es reben.

Un nou govern que sigui transparent i clar en l’administració dels recursos, que es comprometi a donar comptes cada any, que informi de com es gasten els diners, de com i a qui es contracta, que justifiqui els ingressos i les despeses. En definitiva que gestioni d’acord amb criteris ètics i democràtics. Perquè els recursos són de tots els habitants del Morell i no es pot fer i desfer com un vulgui.

I en aquesta mateixa línia, al Morell li cal un nou govern municipal que pensi en les persones, en totes les persones que hi vivim. Per això diem també que volem un Morell per tothom, perquè tots tenim les mateixes obligacions però també els mateixos drets.

El Morell té possibilitats que volem contribuir a aprofitar, necessitats que volem col·laborar a solucionar i ha de ser exemple de bona gestió que ens comprometem a assegurar.


Amb aquesta voluntat i il.lusió ens presentem.

Article d'Albert Ortega publicat al diari Més Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada