dilluns, 23 de febrer del 2015

Vallès demana al Congrés ampliar a 24 hores l’horari de l’aeroport de Reus i que tingui una terminal de càrrega logística



Francesc Vallès defensarà una proposició no de llei al Congrés dels diputats instant al govern a realitzar totes les accions necessàries per a la implantació d’un horari continu d’operacions de 24 hores a l’aeroport de Reus i convertir-lo en una terminal de càrrega logística. La proposta, que es va registrar divendres, també preveu la construcció i autorització d’un Punt d’Inspecció Fronterera de la Unió  Europea.

En la proposició no de llei, Vallès recorda que des de 2009, l’aeroport de Reus ha passat de rebre 1,7 milions de passatgers a tan sols 850.000, “tot i que les seves infraestructures el capaciten per gestionar més de 4 milions de passatgers cada any”. Pel candidat a l’alcaldia socialista i diputat al Congrés, “en els propers anys hi ha dos grans events multitudinaris com son la celebració dels Jocs del Mediterrani i la inauguració del Ferrari Land pel que és necessari anticipar-se i realitzar totes les gestions que calgui per reactivar l’aeroport i aconseguir que sigui competitiu per captar rutes i touroperadors”, ha dit Francesc Vallès.

Pel candidat, “és evident que la gestió de la Generalitat al capdavant de la Taula estratègica de l’aeroport ha estat totalment ineficaç i caldrà fer un replantejament amb urgència”, ha dit Vallès qui ha lamentat que sempre s’hagin primat els interessos de l’aeroport del Prat per sobre de Reus o Girona.  Per Vallès “la manca d’ambició que es demostra dia rere dia des de l’Ajuntament de Reus està perjudicant els interessos de tot el territori”. Amb la proposta no de llei es busquen alternatives per a que l’aeroport torni a ser un motor econòmic clau pel territori i per aquest motiu, es demana també convertir l’aeroport en una terminal de carga logística que impulsi l’activitat industrial i comercial de la província. La creació a l’aeroport d’un Punt d’Inspecció Fronterera de l’Unió Europea també contribuiria a generar sinèrgies amb el sector productiu, industrial i turístic de l’àrea d’influència de Reus.


“La desídia i la manca d’empenta dels governants que hi tenen alguna cosa a dir està provocant que darrerament l’aeroport de Reus estigui envoltat de notícies dolentes”, ha dit Vallès, qui ha posat d’exemple la davallada de passatgers del darrer any o l’anunci fet per la companyia Ryanair que suprimirà quatre rutes més a l'aeroport de Reus de cara a l'estiu, el que suposarà una davallada de 100.000 passatgers. “No podem quedar-nos de braços creuats mentre veiem que ningú pensa en els nostres interessos ni en aprofitar les nostres potencialitats”, ha conclòs Vallès. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada