dijous, 5 de febrer del 2015

EL PSC DE VALLS PRESENTA UNA MOCIÓ DEMANANT UNA ACCIÓ URGENT PER ATENDRE ALS MALALTS D’HEPATITIS C



El grup municipal socialista a l’Ajuntament de Valls ha presentat una moció al ple municipal d’aquest divendres en la què es demana als Governs de la Generalitat i de l’Estat la posada en marxa de manera immediata d’una pla de prevenció i eradicació de l’hepatitis C.

Segons la portaveu socialista, Rosa Maria Ibarra, “volem que el Govern doti aquest pla del finançament necessari a fi i efecte que tots els malalts rebin la medicació més adequada per a la seva curació. Estem parlant de la vida de les persones i aquí no hi ha austeritat ni retallades que valguin”, ha emfatitzat la regidora del PSC.

Ibarra ha explicat que l’objectiu final de la moció és assegurar que “cap persona que estigui malalta d’hepatitis C es quedi sense la medicació més adequada per raons econòmiques. Cal facilitar de manera immediata els nous medicaments de tractament i curació d’aquesta malaltia, obviant ràpidament la desídia i insensibilitat amb la què el Govern del PP ha actuat fins ara en aquesta matèria.”

L’alcaldable socialista es mostra convençuda de què la resta de forces polítiques representades a l’Ajuntament de Valls donaran suport a la moció socialista ja que defensa quelcom tan essencial com el tractament de tots els malalts amb els medicaments i les teràpies que, a requeriment mèdic, es necessitin.


“Els socialistes sempre ens hem caracteritzat per impulsar i defensar un model de salut públic i universal. Crec que, en aquests moments, aquesta lluita per garantir una atenció sanitària de qualitat a tots els ciutadans, al marge del seu nivell de renda, és ja un patrimoni de tota la societat. Malgrat això, les retallades en salut que han dut a terme els Governs de CiU i PP han fer perdre recursos i qualitat a un dret tan bàsic com aquest. No estalviarem esforços a l’hora de treballar per recuperar el que hem perdut en aquests darrers anys i tornar a situar la sanitat pública catalana en els paràmetres d’excel·lència que teníem el 2010”, ha conclòs la portaveu socialista.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada