dilluns, 2 de febrer del 2015

NÚRIA SEGÚ: “A LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA UNS 39.000 ASSALARIATS SÓN TREBALLADORS POBRES”



La diputada socialista al Parlament per Tarragona, Núria Segú, ha denunciat aquest dilluns que “la combinació letal de crisi econòmica i retallades dels Governs de CiU i PP han propiciat una trista realitat, la dels treballadors pobres. És a dir, persones que malgrat tenir una feina i cobrar un salari no tenen els ingressos suficients per poder pagar les seves necessitats bàsiques en matèria d’habitatge, alimentació, transport, educació, etc.”

Cal tenir present que es considera un treballador pobre a la persona que treballant més de la meitat de l’any guanya menys del 60% de la renta mitjana nacional, atenent als indicadors europeus generalment utilitzats.

“Doncs bé, a la demarcació de Tarragona, es calcula que un 15% de les persones amb feina són pobres, el que representa prop d’uns 39.000 assalariats. Per desgràcia, i malgrat l’eufòria econòmica que exhibeix el PP, aquesta xifra s’ha disparat durant aquests darrers anys.”

La diputada socialista ha denunciat que la crisi econòmica ha aguditzat les desigualtats socials. “No només l’augment de l’atur sinó també la davallada dels ingressos salarials han condemnat a mols treballadors i treballadores a ser pobres, a vegades, de forma dramàtica.” Tot plegat, agreujat per la caiguda del pressupost adreçat a la protecció per desocupació que s’ha reduït en un 14’3% només en el darrer any.

Les polítiques d’austeritat de CiU i PP s’han traduït en una reforma laboral que lluny d’aportar solucions ha suposat una precarització del mercat de treball, facilita els acomiadaments i, conseqüentment, ha empitjorat les condicions salarials i laborals de les persones que han mantingut la seva feina.

“Aquesta dinàmica perversa ha afectat al conjunt de les classes populars però amb una especial virulència als joves, les dones, als majors de 50 anys i als aturats de llarga durada. Lluny de generar ocupació de qualitat la “solució” del Govern del PP ha consistit en fomentar la contractació a temps parcial que només significa remuneracions baixes i proteccions socials mutilades. Cada cop més es constata que en molts casos, a la pràctica, aquests contractes parcials s’acaben complementant amb hores de feina no declarades i pagades en negre.”


Núria Segú ha explicat que el PSC defensa la recuperació dels salaris i que la negociació col·lectiva ha de ser l’eina d’aquesta recuperació. Així mateix, s’ha d’apostar per polítiques d’inversió pública enlloc de per l’austericidi suïcida que CiU i PP han seguit amb la seguretat d’un somnàmbul. “No podem continuar en l’escenari on som ara, un país on les 20 persones més riques acumulen la mateixa riquesa que els 14 milions de ciutadans més pobres. Però quin sentit té això?”, ha conclòs la diputada socialista.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada