dimarts, 10 de febrer del 2015

PERAFORT I PUIGDELFÍ, EL CANVI NECESSARI



Igual com passa a la vida també en política els cicles han de tenir un inici i un final. Si es demoren excessivament aleshores poden arribar a ser perjudicials. A Perafort i Puigdelfí ja fa 16 anys que tenim, no només el Govern monocolor del mateix partit, sinó a la mateixa persona d’alcalde. No vull jutjar el seu treball, com tot a la vida hi ha espais de llum i d’ombra, però crec que és obvi que tot el que podia aportar en positiu ja ho ha fet. El nostre poble necessita un canvi, obrir les finestres, que entri aire fresc, saba nova, i que altres persones amb idees noves prenguin el relleu. En aquests moments patim un model de gestió acabat on la renovació no existeix. La prova més evident d’això és que tenim prorrogats els pressupostos de 2014 i que en tot aquest any passat no s’ha dut a terme ni una sola inversió. I això que tenim uns equipaments deficitaris i, en molts casos, inexistents.

Sent això lamentable el pitjor de tot és la desídia i l’absoluta manca de sensibilitat social que ha exercit aquest govern municipal amb els nostres convilatans que pitjor ho estan passant per culpa de la crisi econòmica. A Perafort i Puigdelfí tenim 81 persones registrades a les llistes de l’atur, per tant, estem parlant de 81 famílies. Darrera de cadascun d’aquests casos hi ha molt de patiment i molta angoixa. Nosaltres proposen donar atenció personalitzada cas per cas, donant solucions per aconseguir que aquestes famílies puguin superar l’actual situació de dificultats que pateixen.

La candidatura que tinc l’honor d’encapçalar vol un poble, sobretot, socialment cohesionat, on cap persona quedi abandonada a la seva sort (o més ben dit, dissort), a l’atur i sense recursos per poder viure amb dignitat. Per això augmentarem les partides socials dels pressupostos municipals fins aconseguir que tots els ciutadans que viuen i treballen a Perafort i Puigdelfí tinguin les necessitats bàsiques cobertes per l’Ajuntament. Cap família al carrer, cap nen sense menjar, cap persona sense un mínim essencial de benestar material garantit pel consistori.

No volem viure en un poble-dormitori, un municipi orfe d’equipaments i serveis fet que obliga als seus habitants a haver de marxar fora de la vila per poder comprar, tenir oferta d’oci, comercial, etc. Volem un poble cohesionat i humanament mesurat, del que nosaltres i els nostres fills en puguem gaudir sense haver de desplaçar-nos fora de Perafort-Puigdelfí.


Durant aquests propers quatre anys podem fer un enorme pas de gegant col·lectiu si ens ho creiem, si sumem tots en positiu, abandonant els retrets i les recriminacions estèrils. Hi ha dificultats objectives, és cert, però si sabem aprofitar els nostres potencials i remem tots junts en la bona direcció en sortirem reforçats. El repte s’ho mereix. Feu-nos confiança! Ens hi deixarem la pell en la recerca en la consecució d’aquest canvi necessari, per millorar, i bastir entre tots el Perafort i Puigdelfí que somiem pels nostres fills.          

Article  de Daniel Esparza publicat al diari Més Tarragona 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada