diumenge, 15 de febrer del 2015

Preguntes al Director de Catalunya Ràdio



Al programa de Les Mil i una nits del passat 10 de febrer a Catalunya Ràdio repetit, com és habitual, a la matinada, va intervenir com a experta en teràpia sexual una persona dedicada a l’activitat de la prostitució.

El programa esmentat, que ha assolit una bona qualitat, compta habitualment amb professionals reconeguts però en aquesta ocasió la persona citada que va ser presentada com a terapeuta sexual, va emetre opinions sorprenents sobre salut i  prevenció de malalties sexuals.

El programa és lúdic però també té afany “terapèutic a través de les veus d'especialistes” com diu el web del propi programa. Per altra banda, la intervenció de persones dedicades a la prostitució en un programa divulgatiu i amb afany terapèutic dóna carta de naturalesa a aquesta activitat com si fos una professió normal  o un ofici més .

Per tot això, el Grup Socialista pregunta al Director de Catalunya Ràdio:

1 – Quin és el criteri a l’hora de seleccionar especialistes i terapeutes de qualsevol disciplina ?

2 – Com s’assegura Catalunya Ràdio que una persona que s’auto-titula terapeuta ho és realment ?

3 – Pensa el director de Catalunya Ràdio que una persona que no té coneixements de salut pot aconsellar en un programa de gran audiència sobre salut, prevenció i malalties de transmissió sexual als oients ?

4 – No creu el director de Catalunya Ràdio que una persona que no té coneixements en salut pot portar a la confusió de l’audiència  en una matèria tan delicada, prevenció de malalties i malalties  de transmissió sexual ?

5 – Comparteix el Director de Catalunya Ràdio el criteri de la Presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), que ha demanat "valentia política" a la Generalitat per abordar, per primera vegada, l'abolició de la prostitució ?


6 – Donat que la Presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), ha assenyalat que la proposta d’abolir la prostitució ja s'ha fet al govern català i que ha tingut una “resposta molt positiva” i que és partidària de prohibir els anuncis de prostitució en la premsa, creu el Director de Catalunya Ràdio que una emissora pública ha de contribuir a normalitzar la prostitució invitant a qui s’hi dedica a un programa divulgatiu com una terapeuta sexual ?

7 – Donat que la Presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), ha declarat en referència a la prostitució : “No vull que cap dona visqui això. Vull abolir-la perquè és molt improbable que es pugui legalitzar de manera que legitimem una situació que despulla a les dones de la seva intimitat i la seva dignitat”, no pensa el Director de Catalunya Ràdio que invitar com a terapeuta a una persona que es dedica a la prostitució a un programa de divulgació amb afany terapèutic, no legitima aquesta activitat ?


Xavier Sabaté Ibarz
Diputat Socialista

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada