dimecres, 2 de juliol del 2014

TORREDEMBARRA, PRIMER



En aquests moments el que seria més fàcil és activar el ventilador i afirmar alegrement que tots “els polítics” són uns corruptes i que “tots són iguals”. Per tant, permeteu-me que no ho faci. El primer que vull respectar en relació a l’operació policial i judicial que ha destapat una trama corrupte a l’Ajuntament de Torredembarra és la presumpció d’innocència de les persones detingudes (l’alcalde i varis regidors de l’equip de Govern). Un cop dit això demano la màxima celeritat a la justícia per tal que faci arribar a bon port amb el menor temps possible una investigació que ha situat el nom de Torredembarra a tots els informatius nacionals com un municipi vinculat amb la corrupció.

Els socialistes creiem que Torredembarra és troba en una cruïlla política i judicial que pot marcar el seu futur a curt i mig termini. Per tant, estenem la ma a la resta de grups de l’oposició per assolir un punt d’acord que garanteixi la governabilitat de l’Ajuntament i la defensa dels interessos generals dels torrencs i torrenques que no tenen cap culpa de la desastrosa gestió de l’equip de Govern municipal de CiU, PP i independents que ens ha dut fins aquí.

Tot i així no hem de perdre de vista que el primer partit de Torredembarra va ser, en el seu moment, CiU i què és a ells, juntament amb el seu soci de Govern, el PP; a qui correspon posar damunt la taula les dimissions de tots els implicats per afavorir un diàleg obert i sincer amb persones sense cap ombra de dubte que permeti una regeneració total de la política torrenca a favor de la democràcia i la transparència. Això significa iniciar una nova etapa amb el restabliment de les competències del Ple, del secretari municipal, del R.O.M. i la desvinculació total amb les empreses implicades en la trama. Només des d’aquest punt de partida serà possible una entesa de la majoria de partits.

Davant d’una situació excepcional cal generositat, sentit de ciutat, molt de sentit comú i alçada de mires. Ara, més que mai, Torredembarra, primer. Estic, igual com ho estem tots els socialistes, plenament convençut de la honestedat i dignitat de la immensa majoria de torrencs i torrenques. D’uns convilatans que han aixecat el poble a partir del seu treball constant, picant de soca arrel, i que l’han fet gran sense perdre aquest caràcter emprenedor, generós i obert que ens caracteritza als torrencs. No podem permetre que els errors i els presumptes delictes d’uns pocs malmetin la trajectòria de tot aquest capital humà i el bon nom de Torredembarra. No ho permetrem.

Per desgràcia no podem dir que la trama ara investigada per la justícia ens hagi sobtat o agafats desprevinguts. Els socialistes ho hem denunciat en múltiples ocasions en aquests darrers tres anys. Per exemple, fins i tot mitjans d’àmbit nacional es van fer ressò de la nostra denuncia, la tardor de 2012, de què l’equip de Govern estava fent adjudicacions de projectes municipals a dit, sense convocar els preceptius concursos públics, i que utilitzava informes de consultores externes per donar-hi justificació. Vam predicar en el desert aleshores i se’ns va acusar d’alimentar la “demagògia”. Malgrat això, els socialistes sempre hem defensat una política de tolerància zero en relació a la corrupció i a la malversació de diners públics. En això estàvem i no ens hem mogut ni un mil·límetre d’aquesta convicció ètica i política.


Finalment, una darrera reflexió: malament acaba el que malament comença. L’alcalde Masagué no va arribar a l’alcaldia fruït de la voluntat popular expressada a les urnes, com correspon en democràcia, sinó gràcies a una regidora trànsfuga elegida a la candidatura del PSC que després va trair la confiança dels seus electors i va decantar amb el seu vot una moció de censura que nosaltres ja vam advertir que responia a interessos que anaven més enllà de la política. També aleshores se’ns va acusar de “demagogs”. Finalment però el temps, i la justícia, van posant cadascú al seu lloc. Crec que només des de la regeneració política i la radicalitat democràtica serem capaços, tots junts en aquest context de màxima dificultat, de recuperar el bon nom de Torredembarra i posar l’Ajuntament al servei dels interessos dels veïns del poble. En aquest empeny és on sempre ens trobaran als socialistes.

Article de Jordi Solé publicat al Diari de Tarragona   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada