dilluns, 30 de juny del 2014

EL PSC DENUNCIA QUE EL NOMBRE DE BENEFICIARIS TARRAGONINS DEL PLA PREPARA S’HA DIVIDIT PER QUATRE PER CULPA DE LES RETALLADES DEL PP



El diputat socialista, Joan Ruiz, ha denunciat aquest dilluns que “per culpa de les retallades en matèria de protecció als aturats que ha impulsat amb tanta energia el Govern del PP el nombre de beneficiaris del programa de requalificació professional (PREPARA) a la demarcació de Tarragona s’ha dividit per quatre en menys de tres anys.”

En concret, el nombre de persones menors de 35 anys que rebien aquesta ajuda a la província de Tarragona ha passat de 1.625 el desembre de 2011, a 945 un any després i a tan sols 325 beneficiaris el gener d’enguany. Cal recordar que el pla PREPARA suposa una ajuda excepcional de 400 euros mensuals durant sis mesos per als aturats que ja han esgotat la prestació per desocupació i que compleixen una sèrie de requisits.

“Les retallades del PP en prestacions per desocupació condemnen molts aturats a la pobresa. Quina alternativa els queda a aquests joves si se’ls treu, fins i tot, l’ajuda dels 400 euros mensuals? Se’ls penalitza per no trobar feina? És això el que el ministre Montoro entén com “ajustes hechos con sensibilidad”?.”

El diputat tarragoní ha afegit que “ja fa temps que els socialistes hem denunciat l’increment desorbitat de la pobresa i de les desigualtats a les comarques tarragonines com a conseqüència de la combinació letal de crisi econòmica i retallades de CiU i PP.”

En aquest sentit, les darreres dades oficials del mateix Institut Nacional d’Estadística assenyalen que 13.500 famílies tarragonines tenen a tots els seus membres a l’atur i que no cobren cap prestació d’atur o ingrés que els permetin viure amb un mínim de dignitat. L’atur està per damunt del 26% i la taxa de risc de pobresa se situa en el 23%. Així mateix, les entitats catalanes d’acció social alerten que la pobresa severa s’ha multiplicat per cinc d’ençà l’inici de la crisi.   


“Per què el PP no parla mai d’aquests temes? Per què s’obstinen a donar l’esquena a la realitat i tractar de vendre una imatge virtual d’Alicia al país de les meravelles afirmant que la crisi és cosa del passat? No han reflexionat després de les dades devastadores sobre pobresa infantil al nostre país fetes públiques per UNICEF? Quan pensen fer alguna cosa per reduir aquestes intolerables taxes de pobresa i d’augment de les desigualtats”, s’ha preguntat el diputat socialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada