dilluns, 9 de juny del 2014

L’AGRUPACIÓ SOCIALISTA DE TARRAGONA MANIFESTA EL SEU SUPORT A LES MOBILITZACIONS DEL SECTOR SANITARI TARRAGONÍ EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA



L’agrupació socialista de Tarragona ha manifestat aquest dilluns el seu suport a les mobilitzacions que el sector sanitari de la ciutat ha convocat aquesta setmana en defensa de la qualitat de la sanitat pública i en contra de les retallades. Unes mobilitzacions que comencen aquesta tarda davant la delegació de la Generalitat a Tarragona.

Segons ha destacat la portaveu de l’executiva dels socialistes tarragonins, Sandra Ramos, “des de que Artur Mas és president de la Generalitat la davallada de les inversions destinades al nostre sistema públic de salut ha estat espectacular. De fet, una xifra resumeix això que dic a la perfecció: en aquests tres anys el Govern de CiU, primer amb el PP i ara amb ERC, ha retallat 1.400 milions d’euros del pressupost de Salut.”

Sandra Ramos ha qualificat com a “esperpèntica” la valoració que el mateix Govern fa d’aquesta realitat “ja que, lluny de reconèixer l’efecte negatiu de les retallades es dedica a fer balanços entusiastes i parlar de millores en la reducció de les llistes d’espera. Es pot retallar 1.400 milions d’euros i, al mateix temps, dir que la sanitat pública catalana “ha millorat”?”, s’ha preguntat retòricament la portaveu socialista.

Des del PSC de Tarragona s’alerta de l’augment tant del nombre de persones en llista d’espera per poder operar-se, com del temps d’espera per poder entrar a quiròfan a la regió sanitària de Tarragona. En ambdós casos es registren augments superiors al 30%.


“En definitiva, els socialistes considerem que les reivindicacions dels professionals del sector sanitari són justes i per això ens adherim a les seves reivindicacions. Així mateix, també volem reconèixer la gran tasca i treball que duen a terme els metges, infermeres i resta de personal dels centres de salut a Tarragona i Catalunya. Malgrat haver patit reduccions salarials superiors al 20% han multiplicat els seus esforços per mantenir la qualitat del servei. Sense el seu compromís (no sempre reconegut), res seria possible”, ha subratllat la portaveu del PSC.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada