dijous, 12 de juny del 2014

EL PSC DEMANA AL GOVERN POSAR EN MARXA ENGUANY LA RESIDÈNCIA I CENTRE DE DIA PER A LA GENT GRAN DEL BARRI FORTUNY DE REUS



El grup socialista al Parlament de Catalunya ha presentat aquest dijous una proposta de resolució que insta a la Generalitat a concertar i posar en marxa aquest 2014 la residència i centre de dia per a la gent gran del barri Fortuny de Reus.

Segons ha explicat la diputada socialista Núria Segú, “actualment a Reus i a la comarca del Baix Camp hi ha 400 persones en llista d’espera per accedir a una plaça de residència de gent gran. Una llista d’espera que no ha fer res més que créixer en aquests darrers tres anys agreujant els problemes derivats d’aquesta situació que pateixen moltes famílies.”

“A Reus, l’edifici del CAPI del barri Fortuny està destinat a esdevenir residència i centre de dia però no s’està prestant el servei. Això malgrat que el mateix conseller de Benestar social es va comprometre en seu parlamentària a obrir el 50% de les places disponibles el 2012 i el 50% restant al 2013. Amb posterioritat la consellera Munté ha declarat als mitjans de comunicació que l’obertura d’aquesta residència és prioritària pel Govern. Unes promeses que s’han quedat a l’aire...”

Així mateix, el grup socialista ha presentat una bateria de preguntes al Govern en relació a les residències i centres de dia per a la gent gran de Reus. “Volem saber quin és el nombre de queixes que hi ha hagut a la residència Roger de Llúria de Reus des del 2011, quins són els motius que sustenten les queixes i si s’ha iniciat alguna acció per part del Departament per donar resposta a aquestes queixes.”

El PSC també vol conèixer si a finals de 2013 es van produir canvis en la direcció d’aquesta residència reusenca, quins van ser els motius d’aquests canvis i quina valoració en fa el Govern.

En aquest sentit, “els socialistes volem saber l’evolució del nombre de places públiques, concertades i privades que hi ha a cadascuna de les residències per a la gent gran i centres de dia de Reus des de 2011 fins avui, així com el temps d’espera per accedir a una plaça.”


Finalment, el PSC també ha preguntat al Govern sobre el nombre de sol·licituds a les que no s’ha donat resposta per accedir a una plaça de residència o centre de dia a la capital del Baix Camp.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada