dijous, 3 de juliol del 2014

EL PSC PREGUNTA AL GOVERN SOBRE L’EFECTE DE LES PEDREGADES A L’ALT CAMP I EL TARRAGONÈS



El grup parlamentari socialista ha entrat una bateria de preguntes al registre del Parlament en les què pregunta al Govern quins han estat els efectes de les pedregades sobre els conreus que van tenir lloc a les comarques de l’Alt Camp i el Tarragonès el passat dimarts 17 de juny.

En concret, el grup socialista vol conèixer el detall de cadascun dels conreus afectats per la pedregada, si el Departament d’Agricultura ha fet alguna estimació econòmica o algun informe sobre l’efecte dels danys produïts i quines mesures o ajudes ha emprès el Govern per pal·liar els efectes d’aquesta pedregada.

Finalment, el PSC vol saber si el Govern atendrà les peticions del sindicat Unió de Pagesos a l’Alt Camp i durà a terme un peritatge dels danys causats per la pedregada.

Segons ha subratllat la diputada socialista Núria Segú “les informacions de què disposem apunten què la vinya ha quedat molt afectada, en especial les zones d’avellaners que han perdut el brancatge jove el que afectarà de ple la propera collita i obligarà a canviar els arbres.”

“A més, també s’han registrat pèrdues en la producció d’horta i en els sistemes de subministrament de rec. Davant d’aquesta realitat els socialistes entenem que el Departament ha de fer el peritatge corresponent per tal de quantificar els danys, a partir dels informes tècnics qualificats.”


La diputada socialista s’ha compromès a estar especialment amatent en relació a aquesta qüestió. “Els pagesos de les comarques tarragonines, com els de la resta del país, ja han de fer front a moltes dificultats i requereixen i mereixen una atenció el màxim d’eficaç possible per part del Departament d’Agricultura”, ha conclòs Núria Segú.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada