dilluns, 14 de juliol del 2014

ERADIQUEM LA POBRESA INFANTIL



“Cada cop que escolto a algun d’aquests del Govern dir que les coses van de fàbula m’entren ganes d’agafar-los de la ma i que m’acompanyin al consultori un dia a veure si ho tornen a dir.” Amb aquesta contundència s’expressava aquest matí una veïna meva que és metgessa pediatra. Segons em comentava en els darrers anys ha vist directament com la combinació letal de crisi i retallades han augmentat, i molt, els problemes de salut de les famílies. “Les revisions periòdiques que fem als nens cada dos anys són el millor indicador per comprovar com ha crescut la pobresa infantil a Catalunya. I no només tenim casos de pobresa i d’una alimentació nutricional insuficient per als infants sinó també problemes derivats de salut mental que afecten tant als pares, molts dels quals es troben a l’atur des de fa temps, i als nens que viuen en famílies on es produeix una situació límit amb una angoixa diària o bé que tenen pares i mares a qui veuen poc temps perquè han de treballar tot el dia per arribar a final de mes. Aquesta és la realitat que em trobo un dia sí i l’altre també al consultori.”

Tot un bany de realitat per part de qui està en contacte permanent amb el què es viu a peu de carrer. I mentre això passa quina és la resposta del Govern a una situació tan dramàtica? Treure pit i afirmar cada dia que ja hem sortit de la crisi i que les coses van a les mil meravelles. Tan sols des de la dissociació més absoluta amb el principi de la realitat es poden interpretar, si no, les recents declaracions del mateix Rajoy quan afirmava que “en España tenemos un Estado de bienestar como no tiene casi nadie en el mundo”. I diu això el mateix home que ha executat la major destrossa en l’Estat del benestar de la història de la democràcia, el mateix president que ha retallat 65.000 milions d’euros en prestacions i serveis socials al nostre país. És fabulós...si no fos pel mal que provoquen les seves mesures a la vida quotidiana de tantes i tantes persones seria quasi simpàtica aquesta fenomenal demostració de narcisisme per part de Rajoy i del PP. En fi...

La veritat és que la mateixa UNICEF ha alertat del creixement de la pobresa infantil al nostre partit, un S.O.S. que també han llançat Cáritas i la prestigiosa organització internacional Save The Children que denuncien que a Espanya hi ha més de dos milions de nens en situació de pobresa, dels quals més d’un milió són fills de famílies amb tots els seus membres a l’atur. El Govern, lluny de posar fil a l’agulla a una realitat tan injusta, es dedica a seguir negant la major. El mateix Montoro ha afirmat que aquests estudis de Cáritas, Intermón o la mateixa UNICEF estan basats en la “falta de rigor”. Falta de rigor d’UNICEF què és l’organisme de les Nacions Unides per a la infància del qual Espanya n’és Estat membre? De veritat? Els estrategues del PP estan a un pas de dir que tot és mentida tret del que ells diuen. Ni anant per carrer amb una vena als ulls es pot ser tan miop a la realitat...

Els socialistes no ens resignem a una situació tan injusta (quina culpa tindran els nens del sorgiment i l’esclat de la crisi?) i reivindiquem un cop més un acord nacional per lluitar contra la pobresa infantil amb mesures i assignacions pressupostàries concretes per pal·liar aquesta injustícia. Així mateix hem proposat al Congrés que s’obrin els menjadors escolars aquests mesos d’estiu per garantir almenys un àpat al dia en condicions als més de 700.000 nens que es troben en una situació d’extrema necessitat. Tan sols cal fer el que ha fet l’Ajuntament de Tarragona de l’alcalde Ballesteros amb assignacions directes per garantir beques menjadors a tots els nens de la ciutat. Si ho pot fer un Ajuntament (amb els recursos econòmics molt limitats que té) com és possible que el Govern del PP no només no faci res sinó que, al damunt, hagi retallat un 14% les partides pressupostàries destinades a la protecció dels infants?


“No entenc res. Quan veig les gràfiques de pes dels nens i veig línies inferiors a les que els correspondria per l’alçada i la seva constitució morfològica per culpa d’una alimentació insuficient se’m cau l’ànima als peus. Què passa amb aquests del Govern que tenen la responsabilitat d’evitar-ho? És que no tenen fills ells? Com es pot tolerar aquesta situació en una societat que es s’auto-denomina “democràtica” i “civilitzada”? Això em deia la doctora pediatra de la què parlava abans. Tenia tota la raó i per això li dono la última paraula.

Article d'Imma Costa publicat al Diari de Tarragona 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada