dijous, 3 d’abril del 2014

ENGUANY COMENÇARÀ EL PROCÉS D’INCORPORACIÓ DELS SERVEIS D’ATENCIÓ PSIQUIÀTRICA DE L’INSTITUT PERE MATA A L’HOSPITAL DE SANT JOAN DE REUS



Un acord entre els grups parlamentaris del PSC i de CiU ha permès aquest dijous aprovar, a la comissió de Salut, una proposta de resolució que insta a la Generalitat a iniciar, aquest any 2014, la incorporació progressiva dels serveis d’atenció psiquiàtrica de l’Institut Pere Mata a l’Hospital de Sant Joan de Reus.

Segons ha explicat la diputada socialista per Tarragona, Núria Segú, “es tracta d’un acord molt important per Reus i per al conjunt de les comarques tarragonines ja que aquesta incorporació permetrà millorar l’assistència i l’eficiència dels serveis, normalitzar-ne el tractament i acabar amb l’estigma que històricament ha patit aquest col·lectiu, alhora que aprofundirà en el tractament multidisciplinar de la malaltia mental, pediàtrica i d’adults. Repeteixo, és un bon acord que representa una magnífica notícia per al nostre territori.”

La portaveu socialista en matèria de salut també ha recordat que ja fa temps que el sistema sanitari incorpora els serveis especialitzats, com el tractament de la malaltia mental, a la xarxa hospitalària general. “Així es va fer a Girona, amb l’Hospital de Santa Caterina, a Barcelona, amb el nou hospital de Sant Boi, i a Lleida, amb l’Hospital de Santa Maria. Tan sols la regió sanitària de Tarragona quedava aliena fins ara a aquest procés.”

“Amb aquest acord posem fi a la segregació de les persones amb problemes de salut mental que han de ser atesos com tothom, als centres de salut, tal i com ja passa a la resta del país.”  


Cal recordar que a les regions sanitàries del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre és l’institut Pere Mata qui gestiona tota la xarxa de salut mental i addiccions de responsabilitat pública, el que inclou el servei d’urgències, hospital d’aguts, atenció comunitària i serveis de mitja i llarga estada sociosanitària. A Reus, en el recinte modernista de Lluís Domènech i Montaner s’atenen els pacients aguts, subaguts i amb necessitats sociosanitàries. En darrer terme també cal recordar que l’entrada en funcionament del nou Hospital de Sant Joan, l’any 2010, ja preveia incorporar l’atenció psiquiàtrica i sociosanitària.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada