dimarts, 15 d’abril del 2014

1.360 TREBALLADORS TARRAGONINS MAJORS DE 52 ANYS S’HAN QUEDAT SENSE SUBSIDI PER CULPA DE LES RETALLADES DEL GOVERN DEL PP





El diputat socialista Joan Ruiz ha denunciat aquest dimarts que 1.360 treballadors de la demarcació de Tarragona majors de 52 anys es van quedar durant l’any passat sense cap prestació o subsidi per culpa de les retallades del Govern del PP.

El diputat tarragoní es refereix al subsidi que fins el 2012 podien demanar els treballadors a partir dels 52 anys, si havien cotitzat 15 anys per jubilació i 6 anys per desocupació, per poder percebre una quantia de 426 euros mensuals un cop esgotada la prestació d’atur. “Doncs bé, arbitràriament i sense fer soroll el Govern de Rajoy va elevar l’edat per poder optar a aquest subsidi dels 52 als 55 anys de manera que centenars de treballadors tarragonins s’han quedat literalment sense ingressos en plena crisi econòmica. Pal als col·lectius més vulnerables de la nostra societat mentre el mateix Govern del PP impulsa una amnistia fiscal a mida per als grans defraudadors. De pena...”

“Tots sabem ja a aquestes alçades que quan el Govern del PP parla de “racionalitzar” en realitat vol dir “retallar”. El pitjor en aquest cas és que s’intenta reduir el pressupost destinat a pagar les prestacions als aturats sense cap mena de consideració per les persones ja que tots sabem que a partir dels 50 anys és molt més difícil tornar a trobar un lloc de treball.”

En concret, durant el 2013 el nombre d’aturats tarragonins que van causar baixa de la prestació contributiva per desocupació va ser de 472 persones de 52 anys, 460 de 53 anys i 428 de 54 anys. 


“Seria, com a mínim, respectuós que enlloc de fer discursos apoteòsics sobre la sortida de la crisi Rajoy i els dirigents i diputats del PP miressin als ulls d’aquestes persones i els expliquessin com pot ser que se’ls impedeixi accedir a aquest subsidi que és l’última garantia per evitar quedar-se sense recursos quan, al mateix temps, el Govern afirma que la crisi “ja es cosa del pasado”. Com és possible, doncs, que un cop més es castigui a les famílies amb les rentes més baixes i es deixi desprotegits als treballadors que estan a la darrera etapa de la seva vida laboral, quan és més difícil tornar a trobar feina?”, s’ha preguntat el diputat tarragoní.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada