dijous, 6 de març del 2014

MARIA JESÚS SEQUERA: “MÉS DEL 50% D’ALUMNES TARRAGONINS QUE HAN SOL.LICITAT UNA BECA CONTINUEN ENCARA A L’ESPERA DE PERCEBRE L’AJUDA”



La senadora del PSC per Tarragona i portaveu socialista a l’Ajuntament d’Albinyana, Maria Jesús Sequera, ha denunciat avui la desinformació que practica el Govern en relació al pagament de les beques públiques per aquest curs 2013/2014.

Segons ha detallat Sequera les darreres dades aportades pel Govern responent a preguntes formulades pel grup socialista al Senat indiquen que “a data 20 de febrer d’enguany s’havien presentat unes 530.000 beques en el conjunt del país, de les quals unes 9.000 provinents de la demarcació de Tarragona.”

“Doncs bé, a uns tres mesos per a la finalització del curs, i segons les dades del mateix Govern, aproximadament un 10% de les peticions ni tan sols han estat tramitades. Mentre, els alumnes encara estan a l’espera de rebre una carta on se’ls expliqui si se’ls concedeix la beca i això que ja hem superat el meridià del curs escolar!”

La senadora tarragonina ha denunciat la manca d’informació per part del Govern del PP sobre un tema tan important com aquest per a milers de famílies perjudicades per la crisi i les retallades. “Una de les novetats del PP en aquesta matèria ha estat laminar la beca en tres conceptes: per matricula, una part fixa en funció de les condicions econòmiques,  i una tercera part variable que inclou conceptes diversos com la mobilitat, el material escolar, el transport, etc.”

“Gràcies a aquesta “novetat” el Govern pot retenir la part variable de la beca ja que aquesta inclou dins dels requisits les notes dels cursos anteriors, unes dades que deuen ser molt difícils de trobar perquè dilaten el pagament complert de la beca.”

Així, sempre segons les dades del Govern, a data 20 de febrer s’han pagat les quantitats fixes i de matrícula del 47% dels sol·licitants. “I la resta? Què passa amb les 9.000 sol·licituds de Tarragona? A quants tarragonins s’ha concedit una beca? Perquè el Govern no respon a una pregunta tan senzilla? Què han de fer aquests més de 4.500 tarragonins que encara no han rebut cap ajuda a 100 dies per acabar el curs?”

Segons han publicat diversos mitjans citant fonts del Govern les beques s’acabarien de pagar a finals d’abril. “És a dir, en el millor del casos molts estudiants rebran la quantia de la seva beca... quan quedin unes poques setmanes per acabar el curs escolar. Sense comentaris”, ha conclòs la senadora socialista.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada