dimarts, 4 de març del 2014

EL PSC DENUNCIA QUE LA REFORMA LABORAL DEL PP HA INCREMENTAT L’ATUR UN 6% A TARRAGONA I HA FET CAURE UN 9% LA POBLACIÓ ACTIVA



“4.000 tarragonines i tarragonines més a l’atur, 25.000 cotitzants menys a la Seguretat Social i més de 7.000 aturats tarragonins més sense cobertura per desocupació, ni cap prestació, ni cap subsidi. Aquest és el trist balanç d’aquests primers dos anys de la reforma laboral de CiU i PP a nivell de la província de Tarragona”, segons ha denunciat el diputat socialista Joan Ruiz.

“L’única realitat tangible de la reforma laboral és que ha facilitat l’acomiadament, ha destruït ocupació (sobretot de qualitat), ha fet baixar els salaris i ha retallat els drets laborals dels treballadors.”

“Primer se’ns va dir que la reforma laboral permetria generar llocs de treball”, ha explicat el diputat tarragoní. Malgrat aquesta promesa a la província de Tarragona amb el PP al Govern l’atur s’ha incrementat un 6% (passant dels 69.976 aturats censats del darrer mes de Govern de progrés a 74.117 aturats censats el gener de 2014). “És a dir, 4.141 tarragonins i tarragonines més a l’atur.”

“Després se’ns va dir que la reforma laboral permetria augmentar el nombre de cotitzants a la Seguretat Social. Segon error.” En aquest sentit, Joan Ruiz ha explicat que la població activa a la província de Tarragona ha caigut un 9% amb el PP, passant de 281.513 afiliats a la Seguretat Social el novembre de 2011 a 255.910 el gener de 2014. “O sigui, més de 25.000 cotitzants tarragonins menys!”

“I no ha crescut més l’atur perquè hi ha aturats de llarga durada que ja han llançat la tovallola i milers de joves han hagut de marxar a l’estranger a guanyar-se la vida. Així mateix, molts immigrants han tornat als seus països d’origen.”

Joan Ruiz també ha alertat del creixement de l’atur juvenil. En aquests moments hi ha més de 13.000 aturats registrats tarragonins menors de 30 anys, el que suposa un 17% del total de desocupats.

En tercer lloc, la reforma laboral de CiU i PP també ha suposat un descens de la protecció social per als ciutadans que es troben a l’atur. “Aquí a Tarragona en dos anys hem passat d’una cobertura per desocupació del 73% al 61%, el que representa 7.000 aturats més sense cap mena de subdidi o prestació.”

“Tot això ha facilitat el creixement de la pobresa i de les desigualtats a la província de Tarragona on ja hi ha 13.500 famílies amb tots els seus membres a l’atur i sense percebre tenir cap mena d’ingrés mensual per poder viure amb dignitat.” En només un any, del juliol de 2012 al novembre de 2013, el nombre de famílies tarragonines en aquesta dramàtica situació ha crescut un 36%.

Finalment, la reforma laboral de CiU i PP ha fet caure els salaris, de mitjana, un 12% segons han denunciat les centrals sindicals. També ha generat més precarietat laboral, “tan sols en el primer any de funcionament de la reforma laboral (2012) els convenis col·lectius a la província de Tarragona van caure de 83 a 68, el que va suposar que més de 23.000 treballadors tarragonins deixessin d’estar coberts per un conveni.”

També durant el 2012 un total de 645 empreses tarragonines van patir un ERO que va afectar 5.517 treballadors dels quals 948 van resultar acomiadats, 2.980 van patir una suspensió del contracte i 1.589 una reducció de la seva jornada laboral.

“Tenint en compte aquests resultats tan devastadors tan sols a Mariano Rajoy i als dirigents del PP se’ls pot acudir afirmar que “la reforma laboral está funcionando muy bien.”

Joan Ruiz ha reafirmat el compromís dels socialistes de derogar aquesta reforma laboral tan desastrosa i ha anunciat la presentació en breu al Congrés d’un pla d’emergència contra la desocupació i per afavorir una major protecció de les persones aturades.


“Finalment, m’agradaria que el senyor Alejandro Fernández (que es passejava durant la campanya electoral prometent “más trabajo y menos impuestos”) i el senyor Jordi Jané, diputat de CiU per Tarragona, que va votar la reforma laboral al Congrés contestessin a una pregunta molt senzilla: quan, al cap de dos anys, l’atur a Tarragona s’ha incrementat en un 6% i la cobertura per desocupació ha caigut un 12% a la província, continuen pensant el mateix?”, s’ha preguntat retòricament el diputat socialista.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada