dilluns, 19 de novembre del 2012

XAVIER SABATÉ: “LA POLÍTICA IDENTITÀRIA D’ARTUR MAS ENS POT PORTAR A LES COMARQUES TARRAGONINES A UN ESCENARI PREINDUSTRIAL COM EL QUE TENÍEM ALS ANYS 50”



El cap de llista del PSC per Tarragona, Xavier Sabaté, ha afirmat aquest dilluns que “la política identitària d’Artur Mas ens pot portar a les comarques tarragonines a un escenari preindustrial com el que teníem als anys 50.” Sabaté ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb representants sindicals d’empreses del sector turístic i químic de les comarques de Tarragona als que ha presentat el programa socialistes en matèria de treball i ocupació.



El candidat socialista ha afirmat que “he pogut copsar directament la preocupació dels representants sindicals per al manteniment dels sectors productius que ens són propis a Tarragona. Mentre portem dos anys de debats estèrils en relació al tema identitari, el Govern de CiU no ha parat atenció al teixit productiu tarragoní.”


En aquest sentit, Xavier Sabaté ha recordat que el sector químic tarragoní representa el 25% del total de la indústria química espanyola i que genera a Tarragona un volum d’ocupació superior als 30.000 llocs de treball entre directes i indirectes, “unes dades que ho resumeixen tot.”


“Precisament és en l’àmbit de l’ocupació on es constata el fracàs més evident del Govern de CiU. Lluny de reduir l’atur a la meitat (com va prometre), l’ha elevat a Tarragona per damunt dels 73.000 desocupats a la demarcació (un 20% més del que hi havia quan va ser elegit president del Govern), la xifra més alta de la història. CiU d’això no en vol parlar però els socialistes no ens resignem a tenir aquest nivell descomunal d’atur a la província per això hem plantejat un pacte per a l’ocupació per generar milers de nous llocs de treball aprofitant els potencials dels nostres sectors productius emergents com la logística, l’economia verda o l’agroalimentació.”


Per al candidat socialista, CiU i PP són còmplices de la desinversió de la Generalitat a Tarragona ja que han aprovat conjuntament els pressupostos de la Generalitat en aquests darrers dos anys, uns pressupostos que han registrat una davallada del 70% de les inversions a les comarques tarragonines en relació als darrers pressupostos del Govern catalanista i d’esquerres.


Finalment, Xavier Sabaté ha tornat a assegurar que “els socialistes som la garantia que no hi haurà més retallades. En aquests moments totes les enquestes assenyalen que hi ha molts ciutadans indecisos. Jo els animo a anar a votar i fer-ho per al PSC per plantar cara a la dreta i barrar el pas a un nou reguitzell de retallades que CiU i PP no dubtarien a aplicar en els pressupostos de la Generalitat per al 2013.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada