dimarts, 20 de novembre del 2012

LA VOLUNTAT D'UN POBLE



Ara fa dos anys vaig començar un article electoral alertant sobre el risc que suposaria un Govern de CiU per al manteniment de la xarxa de serveis públics en educació, salut, dependència i benestar social. Aleshores alguns em van acusar de “catastrofista” i de “demanar el vot de la por”. El temps ha demostrat que no era catastrofisme ni era despertar pors perquè l’autèntica por és la que ha provocat el Govern d’Artur Mas amb la col•laboració del PP aquests dos darrers anys. Lluny de reduir l’atur a la meitat (com va prometre), l’ha disparat per sobre dels 73.000 desocupats (un 20% més), les llistes d’espera als hospitals tarragonins han superat límits històrics i la qualitat de l’ensenyament s’ha vist minvada per la disminució de professors i l’augment d’alumnes a les aules. I el pitjor és l’augment exponencial de la taxa de risc de la pobresa que ja suposa el 33,5% de la població del Camp de Tarragona i el 37% de la de les Terres de l’Ebre.



I què proposa CiU per resoldre aquests gravíssims problemes que afecten la vida dels tarragonins i les tarragonines? Res. El cap de llista de CiU per Tarragona s’ha passat la campanya parlant de “fer pinya” i no de propostes. No té opinió ni sobre la carretera de Valls al Vendrell, ni sobre l’energia nuclear que tampoc no apareix al seu programa general perquè de les nostres comarques CiU no en té. I el candidat del PP ha llançat la seva croada “para salvar España” en companyia de persones de catalanofòbia tan coneguda i demostrada com Esperanza Aguirre.


Els socialistes creiem que la voluntat majoritària del poble no és la d’aquest indignant índex de pobresa, ni l’atur històric que amaga milers de drames quotidians. Ni la independència ni el centralisme i sí vol una Catalunya socialment justa i nacionalment plena, amb una relació diferent amb Espanya – la federal - i amb Europa que és l’única esperança per situar l’economia al servei dels ciutadans.


El nostre compromís és clar i ferm. Els socialistes impulsarem un pacte per a l’ocupació per generar 25.000 nous llocs de treball a Tarragona aquests propers quatre anys, endegarem un pla de xoc contra la pobresa per reduir aquesta intolerable taxa de pobresa a la que hem arribat amb CiU i el PP i tornarem a invertir a les comarques tarragonines com es mereixen. Eliminarem l’euro per recepta i totes les mesures injustes que ha aprovat la dreta. Tots sabem que CiU i PP simulen ara que es barallen pels colors de la bandera per tornar a coincidir el dia 26 amb la bandera de les retallades. Només el vot de vostè pot impedir-ho. El vot a l’única candidatura que té opcions reals de ser alternativa real a les retallades de la dreta. El vot al PSC.

Article d'opinió publicat avui al Diari de Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada