dijous, 15 de novembre del 2012

XAVIER SABATÉ: “CiU HA INCREMENTAT UN 66% EL COST DE LES MATRÍCULES UNIVERSITÀRIES I AIXÒ ÉS INTOLERABLE”



El cap de llista del PSC per Tarragona, Xavier Sabaté, ha denunciat aquest dijous “l’increment de les taxes i de les matrícules universitàries de fins a un 66% que ha impulsat el Govern de CiU durant aquesta legislatura. Els socialistes vam denunciar des del primer moment aquest autèntic despropòsit que converteix les taxes universitàries a Catalunya en les més altes de l’Estat. A això se li suma una retallada addicional d’un 18% en el pressupost a les universitats que també ha aprovat aquest Govern “dels millors” d’Artur Mas.”



Xavier Sabaté ha fet aquestes declaracions a la Universitat Rovira i Virgili on s’ha reunit amb un grup d’estudiants que han exposat l’impacte extraordinàriament negatiu que aquestes retallades han tingut sobre les seves opcions econòmiques reals d’accedir als estudis superiors. En aquest sentit, el candidat del PSC ha explicat el compromís socialista “d’impulsar, des del Govern de la Generalitat, un model català de beques i crèdits i revisar aquesta política injusta de CiU per aconseguir un model més equitatiu i que respecti la igualtat d’oportunitats. El nostre compromís és garantir que, com a mínim, el 30% dels estudiants compti amb alguna ajuda o beca per finançar els seus estudis.”


Segons el candidat del PSC, amb les retallades de CiU els fills de les classes populars i mitjanes perdran opcions reals d’accedir a les universitats ja que els fills de les famílies amb les rendes més altes podran finançar millor els seus estudis que la resta d’universitaris. Al mateix, les mesures de la dreta (CiU-PP) afavoriran les universitats privades en detriment de les públiques.


“En aquests moments, estudiar en una universitat pública catalana és un 87% més car, de mitjana, que a la resta de l’Estat. El mateix conseller Mas-Colell va demanar a les universitats catalanes que busquessin finançament privat. Aquesta és “la Catalunya millor” que defensa CiU? Nosaltres sí volem una Catalunya millor, una Catalunya on no es trenqui la universalitat de l’accés als estudis superiors i on no s’empobreixi als catalans augmentant desorbitadament les taxes universitàries.”


Finalment, Xavier Sabaté ha emplaçat al candidat de CiU, Albert Batet, “a respondre d’una vegada si accepta la nostra proposta de fer un debat cada cara amb mi mateix i el senyor Luna, del PP, a Tarragona per respondre a les moltes incògnites que CiU planteja però que el senyor Batet no vol explicar. Els candidats de CiU no es poden amagar i passar de puntetes per la campanya, sense tenir un programa per Tarragona i sense donar a conèixer ni una sola proposta per a les nostres comarques, organitzant sardinades i dinars com si estiguéssim de festa major. Això no és seriós. Si CiU creu realment en allò que diu defensar no pot negar el diàleg ni suspendre debats com ja ha fet en aquesta campanya electoral.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada