dimarts, 13 de novembre del 2012

XAVIER SABATÉ: “DEMANEM UN DEBAT PÚBLIC AMB ALS CAPS DE LLISTA DE CIU I PP PERQUÈ ACLAREIXIN ALS CIUTADANS LES INCÒGNITES QUE NO VOLEN DESVETLLAR”



El PSC ha presentat aquest dimarts el programa electoral socialista per al Camp de Tarragona. El cap de llista del PSC, Xavier Sabaté, ha destacat que es tracta “d’un programa molt treballat i ambiciós que inclou propostes concretes en tots els àmbits que són propis a les comarques tarragonines. En especial, vull posar de relleu la proposta de pacte per a l’ocupació que té com a finalitat sumar esforços de cara a aprofitar els potencials que tenim a la demarcació per generar nous llocs de treball i reduir l’alarmant taxa d’atur que patim després de dos anys de Govern de CiU.”



Així mateix, el programa socialista denuncia la desinversió que CiU ha practicat amb les comarques tarragonines (que ha suposat una davallada d’un 70% en relació a les inversions de l’anterior Govern d’esquerres, de 152 milions d’euros del darrer govern Montilla a només 46 milions d’euros amb el Govern Mas) i proposa redreçar aquesta injustícia abandonant el centralisme barceloní que CiU ha practicat.


Xavier Sabaté ha subratllat el ple suport del PSC a la vaga general convocada pels sindicats per demà dimecres. Així, els candidats socialistes suspendran els actes de campanya convocats per demà i se sumaran als actes convocats per les centrals sindicals amb motiu de la vaga.


D’altra banda, un cop ens acostem ja al meridià de la campanya, Sabaté ha denunciat que “mentre els socialistes fem propostes concretes, què defensa CiU? No ho sabem perquè el senyor Batet es passa els dies parlant de la necessitat de “fer pinya” i de “l’Estat propi” sense concretar res de res. No sabem que pensa de l’energia nuclear? Ni de què hem de fer amb l’aigua i l’energia en aquestes comarques? Ni que passarà amb sistema públic de pensions? Ni del futur del Port de Tarragona o de l’aeroport de Reus...”


“El problema és que mentre CiU parla de fer pinya més de 10.000 famílies tarragonines que tenen tots els seus membres a l’atur i que no cobren cap prestació han fet llenya. I d’això mai vol parlar CiU...”


El candidat del PSC ha proposat avui un debat a tres bandes, entres els caps de llista del PSC, de CiU i del PP a la demarcació de Tarragona, per resoldre les incògnites i les incerteses que CiU i PP no volen desvetllar. “Els ciutadans tenen dret a conèixer que és el que està en joc realment a les eleccions del 25-N. Des del punt de vista social, les retallades en drets i prestacions socials que ja han confessat que continuaran aplicant CiU i PP, o bé la defensa de l’Estat del benestar i l’aplicació d’una fiscalitat més justa que faci que paguin més aquells que més tenen i no carregar el pes de la crisi sobre les classes populars i mitjanes, com defensa el PSC.”


En l’àmbit nacional haurem d’elegir entre tres opcions. “retrocedir al centralisme que teníem fa 30 anys via “un general de brigada de la Guardia Civil”, com proposen dirigents del PP, anar a la ruptura amb Espanya i amb Europa amb un camí ple d’incerteses sense tenir, ni tan sols, un full de ruta clar (com sembla que defensa CiU), o bé avançar sense trencar com vol el PSC, amb més autogovern i un millor finançament per a Catalunya amb l’aposta federal.”


Xavier Sabaté s’ha mostrat “convençut” que “si CiU i PP creuen en el que defensen com ho fem els socialistes acceptaran aquesta proposta de debat que serà enormement clarificador. Restem a l’espera de la seva resposta”, ha conclòs el candidat socialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada