dijous, 12 de juliol del 2012

FRANCESC VALLÈS: “LES RETALLADES DEL PP SÓN UN COP MORTAL AL TURISME TARRAGONÍ QUE REPRESENTA UN 20% DEL NOSTRE P.I.B.”




El diputat socialista al Congrés per Tarragona, Francesc Vallès, ha qualificat avui com “un despropòsit econòmic i social de conseqüències dramàtiques” les retallades anunciades ahir pel president del Govern, Mariano Rajoy, al Congrés dels Diputats.



“Estem davant d’un error històric que només comportarà més atur, més problemes i més pobresa per als conjunt dels ciutadans. Són retallades indiscriminades que no porten enlloc perquè en cap moment Rajoy va anunciar ni una sola mesura de reactivació econòmica i de generació d’ocupació.”



Burla als aturats
Francesc Vallès ha definit com una “burla” la afirmació de Mariano Rajoy que deia que baixava les prestacions als aturats per incentivar-los a trobar feina. “Rajoy s’ha burlat de l’angoixa de centenars de milers de persones que estan a l’atur i que no troben feina. Les declaracions del president són indignes d’un dirigent polític.”


Pel que fa al seu impacte a Tarragona, el diputat socialista ha explicat que “a la província de Tarragona tenim més de 67.000 aturats, dels quals quasi 48.000 cobren una prestació per desocupació que, de mitjana, se situa entorn dels 880 euros mensuals. Doncs bé, a partir d’ara, a partir del sisè mes, aquests ciutadans a l’atur veuran com la prestació es redueix 165 euros, pel que passaran a cobrar tan sols 715 euros al mes.”


Segons ha alertat Vallès en un context marcat per l’augment de l’IVA, de la llum, del gas, dels medicaments, etc. això provocarà que moltes persones que estan a l’atur es trobin en una situació realment insostenible.



Cop al sector turístic tarragoní


Francesc Vallès ha estat especialment contundent a l’hora de valorar l’efecte “devastador” que la pujada de l’I.V.A. tindrà sobre el sector turístic tarragoní “que és un dels nostres pilars bàsics perquè genera prop del 20% del nostre P.I.B. També a partir d’ara el turisme i el comerç de les nostres comarques veuran incrementar els preus dels seus serveis, el que suposa un cop mortal a un dels sectors que genera més ocupació a casa nostra. Les retallades del PP estrangulen les nostres possibilitats de creixement econòmic i només suposaran la destrucció de llocs de treball.”

Finalment, pel que fa als efectes d’aquest paquet de retallades a Tarragona, el diputat socialista ha afirmat que les més de 4.700 famílies tarragonines que tenen dret a una prestació per dependència veuran com no podran tenir accés a l’ajuda fins al 2015, ja que el PP ha aprovat una nova moratòria d’un any.



Convocatòria d’una mesa socioeconòmica per a generar ocupació


En relació a aquest nou paquet de retallades Vallès s’ha compromès “a treballar per minimitzar els efectes d’aquestes mesures injustes sobre els ciutadans. El PSC vol ser la veu d’aquells que s’han quedat sense veu. Ara veiem quines són “las condiciones ventajosas” que ens anunciava el ministre De Guindos. Davant d’aquesta tessitura demano la convocatòria urgent d’una mesa socioeconòmica de diàleg a Tarragona que tingui com a finalitat la generació d’ocupació, tal i com ja vaig proposar durant la campanya electoral”, ha conclòs el diputat socialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada