dijous, 26 de juliol del 2012

11.501 DEPENDENTS DEL CAMP DE TARRAGONA ES VEURAN PERJUDICATS PER LA DARRERA RETALLADA DEL GOVERN DEL PP



“El PP ha anunciat el desmantellament total del sistema de dependència. A partir d’ara, 11.501 ciutadans de les comarques del Camp de Tarragona que es beneficiaven de les ajudes i prestacions de la llei de dependència es veuran perjudicats per la nova tisorada de Rajoy”, així ho han fet públic avui els diputats i responsables orgànics del PSC del Camp de Tarragona que també ha desgranat els efectes de les principals retallades.
En primer lloc, el secretari de política municipal de la Federació del PSC Camp de Tarragona, Josep Masdeu ha manifestat “la indignació dels socialistes per les retallades de CiU i PP que cauen sobre els col•lectius més febles i que tenen més problemes: dependents, joves, treballadors, pensionistes, etc. Per la dreta el repartiment de la factura de la crisi sempre cau sobre la mateixa gent, els més dèbils.”
Per la seva banda, la diputada socialista Núria Segú ha denunciat que “amb aquesta darrera retallada del PP en matèria de dependència passem, per primer vegada, de la paralització a la regressió de la llei.”
Així, es reduirà en un 15% la prestació econòmica dels cuidadors familiars dependents. “Per exemple, els cuidadors de persones dependents de grau 1 passaran a cobrar 153 euros mensuals (enlloc de 180) mentre que els cuidadors de grau 3 cobraran 442 euros (enlloc dels 520 euros actuals).”
En segon lloc, s’imposa el copagament a les persones discapacitades, que fins ara n’estaven exemptes, i els cuidadors familiars de persones amb dependència deixaran de cotitzar a la Seguretat Social.
“Més greu és la paralització de la llei. El PP eleva de sis mesos a dos anys el període de tramitació i concessió de les prestacions el que, a la pràctica, suposa la paralització de la llei en els propers dos anys. Així mateix es retarda encara més, fins al 2015, l’accés al sistema dels dependents moderats.”
“Tot plegat, segons la diputada socialista, és un cop mortal a aquest dret que va impulsar el Govern socialista i que des de la seva entrada en vigor ha beneficiat a més de 32.000 persones a les nostres comarques i que ha generat uns 20.000 llocs de treball directes a Catalunya.”
El PSC denuncia que el Govern del PP, amb la complicitat de CiU a Catalunya, està destruint una llei que esdevenia una gran ajuda a un autèntic problema per a moltes famílies i persones dependents que estaven soles i que havien de comptar amb l’ajuda d’algun familiar per poder viure.
“Ara Rajoy i el PP volen tornar a aquesta situació. Nosaltres advertim que això tindrà conseqüències greus, aquestes retallades comportaran més pobresa, més desigualtats i més patiment, també aquí a les comarques tarragonines” ha emfatitzat Núria Segú.
Finalment, la tinent d’alcalde de serveis socials de l’Ajuntament de Tarragona, Victòria Pelegrin, ha recordat el gran esforç que han fet els Ajuntaments per atendre a les persones en situació de dependència i generar recursos i serveis per atendre les seves necessitats. “Ara molts d’aquests ciutadans deixaran de tenir aquestes ajudes per culpa de les retallades de CiU i PP ja que els Ajuntaments hauran de fer front a un augment de la demanda que no podrem assumir.”
Com a exemple d’aquest esforç addicional dels consistoris, Victòria Pelegrin ha explicat que durant l’any 2011 l’Ajuntament de Tarragona va resoldre 746 expedients a la dependència dels quals un 64% corresponia a dones majors de 65 anys. Així mateix, d’aquest gruix d’expedients 582 van sol•licitar la prestació de cuidador familiar, precisament la que ara ha reduït el Govern del PP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada