dimarts, 20 de març del 2012

MANUEL BUSTOS: “ALS AJUNTAMENTS ENS CAL UN NOU MODEL QUE FACI JUSTÍCIA ALS RECURSOS REALS QUE NECESSITEM PER GARANTIR LA QUALITAT DE VIDA ALS NOSTRES


El secretari de política municipal del PSC, Manuel Bustos, ha demanat avui “un nou model de finançament pels ajuntaments del país. Ens cal una nova llei que faci justícia als recursos reals que necessitem als consistoris per garantir la qualitat de vida dels ciutadans dels nostres municipis. Incrementar la pressió fiscal sobre la gent, com fa la dreta, no és la solució.”

Manuel Bustos ha tornat a denunciar que la Generalitat no liquida els compromisos econòmics que té amb els ajuntaments catalans el que provoca el desequilibri pressupostari a molts consistoris. “la Generalitat, que demana al Govern central que pagui el que deu al Govern català, al mateix temps no compleix amb els seus compromisos amb els ajuntaments. Reclamem, un cop més, al Govern que digui quina és la xifra real del deute que té amb els ajuntaments i que liquidi aquest deute.”

Així mateix, el secretari de política municipal del PSC ha anunciat que els alcaldes i càrrecs electes socialistes, per sentit de la responsabilitat, no faran vaga el 29 de març. “Els alcaldes no farem vaga perquè no podem deixar de ser alcaldes, però el nostre salari d’aquell dia serà descomptat de les nostres nòmines i anirà destinat als serveis socials dels nostres consistoris. Reclamem a Mariano Rajoy que dialogui amb els sindicats per evitar l’aturada del proper 29 de març.”

Finalment, Manuel Bustos ha posat a la ciutat de Tarragona “com un exemple de bona gestió municipal al servei de les persones. En aquest sentit, només vull recordar que Tarragona serà un referent internacional en l’àmbit esportiu amb els Jocs del Mediterrani.”

Per la seva banda, el primer secretari de la Federació del PSC del Camp de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha afirmat que “a Catalunya el canvi només vindrà de sota cap a dalt de la ma dels Ajuntaments. Els castells no s’aixequen amb l’enxaneta. Cada dia que passa hi ha més gent desencisada amb les retallades de la dreta a Catalunya i a Madrid.”

“Quan un ajuntament paga un 5% per un crèdit per pagar proveïdors això al final ho paga la gent a través dels seus impostos. Per tant, el Govern està sotmeten als ciutadans a una doble imposició, d’una banda els tipus d’interès i de l’altre l’augment dels impostos directes, el que és doblement injust.”

En darrer terme, Ballesteros ha explicat la tasca d’oposició constructiva que fan els grups municipals socialistes a molts municipis tarragonins. “A Salou, per exemple, en relació a la polèmica del CRT de Port Aventura, el PSC ha actuat amb més sentit de la responsabilitat que altres grups. El mateix estem fent a la resta de municipis en temes tant importants com la defensa del Corredor del Mediterrani, el rebuig a la reforma laboral, el projecte d’energia eòlica marina a les nostres comarques, etc.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada