divendres, 26 de febrer del 2010

LA NOVA LLEI SOBRE SALUT SEXUAL I REPRODUCTIVA PERMETRÀ REDUIR LES APROXIMADAMENT 1.500 INTERRUPCIONS VOLUNTÀRIES DE L’EMBARÀS QUE ES REGISTREN CADA L


La senadora tarragonina de l’Entesa Catalana de Progrés, Judith Alberich, s’ha felicitat per l’aprovació ahir al Senat de la nova Llei de Salut Sexual i Reproductiva. “Es tracta d’un gran pas endavant en la lluita pel reconeixement dels drets de les dones, de les que el PP no en volia saber res.”

Segons ha remarcat la senadora de l’Entesa “la nova llei permetrà reduir el nombre d’embarassos no desitjats, sobretot, entre el col·lectiu de joves i adolescents. A nivell territorial, per exemple, l’any passat a la província de Tarragona es van registrar 1.585 interrupcions voluntàries d’embarassos no desitjats. D’aquests, 215 casos van afectar joves menors de 20 anys. Al marge del que cadascú, legítimament, pugui pensar aquesta és la realitat objectiva a la que vol donar resposta la nova llei.”

Així mateix, Alberich ha subratllat la hipocresia dels senadors del PP que “han fet demagògia d’un tema tan sensible com aquest que el que pretén és prevenir embarassos no desitjats per evitar avortaments i, al mateix temps, augmentar les garanties sanitàries i jurídiques de les dones quan afronten la decisió d’avortar en els casos legalment previstos per la nostra legislació.”

Cal recordar que la nova llei estableix un nou sistema de terminis. Així, durant les primeres 14 setmanes de gestació la dona podrà decidir lliurament després de rebre tota la informació sobre les condicions previstes per la llei. Entre les 14 i les 22 setmanes serà possible interrompre l’embaràs si existeix un risc greu per a la vida de la dona o hi ha risc de greus anomalies en el fetus. A partir de les 22 setmanes només es podrà practicar una interrupció voluntària de l’embaràs en cas de què es diagnostiqui en el fetus la existència d’anomalies incompatibles amb la vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada