divendres, 5 de febrer del 2010

441 CIUTADANS DEL BAIX PENEDÈS ES VAN BENEFICIAR DE LA RENDA MÍNIMA D’INSERCIÓ DURANT EL 2009


El diputat del PSC al Parlament per Tarragona, Àlex Martínez, ha explicat aquest dijous quin és l’estat de la qüestió pel que fa a la percepció de la renda mínima d’inserció (la prestació que reben aquelles persones que no disposen dels recursos econòmics suficients per atendre les seves necessitats més bàsiques) a la comarca del Baix Penedès.

“El primer que cal dir és que durant l’any passat un total de 441 ciutadans del Baix Penedès es van beneficiar d’aquesta prestació que pot arribar a suposar uns ingressos màxims de 788 euros mensuals. El Baix Penedès és la tercera comarca de la província de Tarragona en registrar un major nombre de beneficiaris d’aquesta ajuda només per darrera del Tarragonès i del Baix Camp.”

En un altre ordre de coses, el diputat socialista ha explicat que la millora de les condicions per accedir a aquesta ajuda extraordinària farà que enguany augmentin el nombre de beneficiaris d’aquesta renda mínima d’inserció també a la comarca del Baix Penedès.

“La principal novetat és que a partir d’ara aquells ciutadans que vulguin rebre aquesta prestació hauran d’acreditar un mínim de sis mesos durant els quals no poden haver percebut més ingressos que els que els correspondria en concepte de renda bàsica d’inserció. Fins ara s’havia d’acreditar un any. A més, a partir del mes de juny d’enguany només serà necessari acreditar quatre mesos.”

La quantia econòmica de les ajudes oscil·len entre els 414 i els 788 euros mensuals. El pressupost que el Govern ha adreçat a finançar aquesta ajuda extraordinària és de quasi 100 milions d’euros, 31 milions d’euros més que l’any passat.

Segons ha posat de relleu Àlex Martínez, “l’objectiu del Govern és donar resposta a les necessitats dels ciutadans, en especial d’aquells que són més vulnerables a la situació econòmica, en aquests moments de dificultats com a conseqüència de la crisi. D’aquí aquesta modificació del període a partir del qual es pot accedir a la prestació. Vull recordar també que aquesta mesura forma part dels 30 compromisos acordats per la Generalitat i els agents socials i econòmics a fi i efecte d’impulsar les polítiques d’ocupació (plans de foment de l’ocupació, contractació de 150 orientadors laborals, etc.) per reactivar l’economia i tornar a generar llocs de treball.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada