divendres, 19 de febrer del 2010

ENGUANY S’ACABAREN LES OBRES DEL SERVEI D’URGÈNCIES I DEL NOU PÀRQUING DE L’HOSPITAL JOAN XXIII DE TARRAGONA


La portaveu de Salut del grup socialista al Parlament, Núria Segú, ha explicat avui quin és l’estat de les obres de millora i adequació de l’hospital Joan XXIII de Tarragona. Així, “el primer que vull remarcar és que es preveu que les obres d’ampliació del servei d’urgències, que tindrà una superfície de 2.000 m2, s’acabin l’estiu d’enguany. Aquestes obres compten amb una inversió total de més de 10 milions d’euros.”

En segon lloc, a la tardor d’aquest 2010 s’haurà d’haver completat la construcció del nou aparcament de l’hospital que també suposa la urbanització d’una bona part del recinte. Tot plegat, amb un inversió total de quatre milions d’euros.

Enguany també començaran les obres de remodelació de la setena planta de l’hospital, amb el trasllat de la unitat d’hospitalització. Un cop acabin els treballs de remodelació del servei d’urgències començarà la primera fase de la reforma d’aquesta planta, un projecte valorat en 1’5 milions d’euros.

Capítol a part mereixen dos projectes la redacció dels quals s’iniciarà aquest 2010: el projecte del nou Bloc quirúrgic, obstètric i Unitat de Cures Intensives a les plantes 1 i 2 de l’hospital amb un cost total de 24’7 milions d’euros, d’una banda, i el projecte de esterilització del soterrani amb una inversió d’1’5 milions d’euros, de l’altre. Uns projectes que afecten l’actual edifici de l’hospital.

Per altra banda, el que suposarà un salt qualitatiu d’aquest parc hospitalari ha de ser el nou edifici dedicat a la recerca i docència, i també a d’altres serveis com la hemodialisi. L’any 2010 es començarà a definir l’edifici i a redactar el projecte constructiu, primer pas per fer-lo realitat.

Finalment, durant el 2010 començaran els treballs de remodelació del complex sociosanitari Francolí. Aquests treballs consten de dues fases, una primera que consisteix en l’adequació dels vestuaris i magatzems actuals i una segona que contempla la millora de la resta d’espais de la planta baixa per ubicar-hi el servei de rehabilitació.

En relació a aquest paquet inversor, la diputada socialista ha posat de relleu “el salt endavant que aquest conjunt de millores en nous equipaments suposarà pel bon funcionament d’aquest hospital de referència en el conjunt del Camp de Tarragona que presta servei en un tema tan essencial pels ciutadans com l’assistència sanitària de qualitat.”

“Crec que el Govern de la Generalitat, tot i l’austeritat pressupostària conseqüència de la crisi econòmica, ha mantingut ferm el pols a l’hora d’apostar per augmentar el volum inversor adreçat a un hospital que havia estat un dels grans oblidats dels anteriors governs de CiU.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada