dimecres, 25 d’abril del 2018

JOAN RUIZ: “VOLEM DENUNCIAR QUE A LES COMARQUES TARRAGONINES S’HAN EXECUTAT 4.505 DESNONAMENTS EN ELS DARRERS ANYS”




El grup parlamentari socialista de les comarques tarragonines ha denunciat aquest dimecres que en els darrers anys s’han executat un total de 4.505 desnonaments a les comarques de la demarcació de Tarragona.

Segons ha explicitat el diputat Joan Ruiz aquestes dades corresponen als anys compresos entre el 2013 fins al tercer trimestre de 2017 i són oficials, inclosos en una resposta per escrit del Govern del PP a les preguntes del grup socialista sobre aquesta qüestió. Així, durant el 2016 es van executar a Tarragona 799 desnonaments i l’any passat, fins al mes de setembre, 617.

El diputat socialista ha denunciat aquest alt nombre de desnonaments que es produeixen a les comarques tarragonines i també “que ahir mateix el PdeCAT, PP, Ciutadans i PNB –el front de la dreta- aprovessin una llei al Congrés que permetrà que els habitatges ocupats es puguin desallotjar de manera immediata.”

“Volem denunciar que la dreta, que a vegades sembla que es baralli pels colors de la bandera, en realitat coincideix plenament pel que fa al seu model social i econòmic com ho demostra l’aprovació d’aquesta llei que no resol el problema de les ocupacions il·legals, ni beneficia els particulars que tenen un habitatge ocupat.”

El que si que fa la llei, segons Joan Ruiz, és “fer el joc a tots aquells que pretenen seguir especulant amb l’habitatge i restar drets a la ciutadania.”

En aquest sentit el diputat tarragoní ha recordat que els socialistes sempre han defensat que no hi hagi cap execució hipotecària sense que hi hagi una mediació de l’administració per aconseguir una reestructuració del deute per part del banc o per donar una alternativa de lloguer social a la família afectada.

“Volem un canvi profund de la llei per crear un autèntic sistema de segona oportunitat que eviti tots els desnonaments, també a les comarques tarragonines, i permeti a les famílies una reestructuració dels seus deutes. Així mateix volem prohibir per llei que es puguin vendre habitatges socials als fons voltors que especulen amb l’habitatge”, ha explicat Ruiz.

Finalment el diputat del PSC ha recordat la bona i excel·lent feina que estan fent els ajuntaments governats pels socialistes a l’hora de dur a terme una política integral d’ajudes a les famílies en risc de desnonament. “Una política que inclou plans personalitzats, ajudes al lloguer i beques de menjador i llibres i material escolar per als nens.”  

“Per als socialistes el dret a l’habitatge és un dret essencial i per això proposem la redefinició d’aquest dret a la Constitució per garantir de manera efectiva”, ha conclòs el diputat socialista.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada