dimecres, 4 d’abril del 2018

EL PSC DENUNCIA QUE ELS PRESSUPOSTOS DEL PP SUPOSEN UNA DAVALLADA DEL 46% DE LES INVERSIONS A TARRAGONA EN RELACIÓ AL PERÍODE DE GOVERN SOCIALISTA




“Tarragona no surt al mapa mental del Govern del PP, ara amb la complicitat de Ciutadans. I no és una opinió subjectiva és la constatació d’un menyspreu sostingut i sistemàtic que patim any rere any. Menys, menys, menys, aquest és adverbi que surt vinculat a Tarragona sempre que l’executiu de Rajoy està pel mig”, així de contundent s’ha manifestat el diputat socialista Joan Ruiz a l’hora de valorar el projecte de pressupostos presentat pel Govern pel 2018 en relació a la província de Tarragona.

“En total el Govern només invertirà enguany 275 milions d’euros a les comarques tarragonines. Una quantitat ridícula tenint en compte que som la segona gran àrea de població i de generació d’activitat econòmica de Catalunya. Doncs sembla que el Govern del PP i els seus socis de Ciutadans no s’han assabentat! Si aquests pressupostos acaben tirant endavant el volum inversor a les nostres comarques es reduirà quasi a la meitat en relació al període de Govern socialista. A la meitat!”, ha emfatitzat el diputat tarragoní.

Així, mentre la mitjana inversora a la demarcació de Tarragona es va situar entorn dels 511 milions d’euros entre el 2008 i el 2011 –ja en un context de crisi econòmica i de reducció global de les inversions-, el Govern del PP des de 2012 ha retallat les inversions a tan sols 324 milions d’euros anuals –de mitjana- i ara, juntament amb Ciutadans, proposa uns pressupostos de tan sols 275 milions.

“Això suposarà una reducció de les inversions del 46% en relació al darrer Govern socialista i del 15% si tenim en compte la mitjana de les mateixes inversions del PP en aquests últims anys. Sempre “menys” quan parlem de Tarragona amb el PP i Ciutadans...”

Joan Ruiz ha recordat que, per a major sarcasme, el PP va fer campanya a la demarcació de Tarragona a les eleccions legislatives de 2015 i 2016 prometent “més i millores inversions a Tarragona.”

“Doncs van mentir a tots els ciutadans tarragonins! I no parlem d’un fet puntual d’un any sinó d’una caiguda constant i sostinguda des de que Mariano Rajoy és president del Govern. Els socialistes denunciem aquesta incomprensible desinversió del PP a les nostres comarques. Ens resulta absurd no apostar per un territori com el nostre, amb tantes potencialitats per desenvolupar. Ni tan sols són capaços de resoldre els problemes de mobilitat que patim els tarragonins i tarragonines en els nostres desplaçaments quotidians. O és que el PP i els seus socis consideren que els habitants de Tarragona som ciutadans de segona?”, s’ha preguntat retòricament.

Davant d’aquesta realitat tan lamentable el grup socialista ja avança que introduirà “les esmenes territorials necessàries per tornar Tarragona al mapa de les inversions del Govern. Haurem de ser altre cop els socialistes els qui defensem els interessos tarragonins a les Corts Generals. Així ho farem per convicció i per fer justícia a un territori que es objecte d’una menyspreu que, vertaderament, no es mereix”, ha conclòs el diputat tarragoní del PSC.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada