dimecres, 11 d’abril del 2018

EL PSC DENUNCIA QUE S’HAN DENEGAT 458 SOL.LICITUTS DE BECA PER A ALUMNES TARRAGONINS AMB NECESSITAT ESPECÍFICA DE SUPORT EDUCATIU




El diputat del PSC per Tarragona Joan Ruiz ha denunciat que aquest curs passat el ministeri d’Educació va denegar un total de 458 peticions de beca d’alumnes de les comarques tarragonines que sol·licitaven ajudes en matèria de necessitat específica de suport educatiu.

Cal recordar que són beques que s’adrecen a alumnes que acrediten una discapacitat o bé trastorn greu de conducta. La dotació econòmica de les ajudes pot arribar a un màxim de 862 euros.

“Els socialistes exigim al Govern que garanteixi les beques i ajudes a tots els estudiants que acreditin algun tipus de discapacitat i, de manera molt especial, a tots aquell que pateixen un dèficit d’atenció per hiperactivitat ja que els familiars d’alguns d’ells s’han posat en contacte amb el nostre grup per demanar com poden acollir-se a aquestes beques i denuncien dificultats”, ha explicat el diputat del PSC.

“Tenen raó i, per tant, demanem que la convocatòria d’aquesta tipologia de beques no siguin restrictives en relació a aquests alumnes que pateixen aquest dèficit d’atenció per hiperactivitat”, ha reblat.

En aquest sentit el diputat tarragoní ha recordat que la comissió d’Educació del Congrés ja va aprovar, a proposta socialista, adequar aquestes beques per tal que aquest col·lectiu pugui optar als seus beneficis.

“Per a nosaltres és una qüestió bàsica d’igualtat d’oportunitats. Cal exigir i fer efectiu aquest dret quan passem a la lletra petita tant de les convocatòries com de les resolucions de les beques. Només cal recordar que el mateix ministeri calcula que aproximadament un 5% del total d’alumnes pateix aquesta mena de trastorn.”

Finalment el diputat socialista ha demanat també que s’incloguin en aquestes ajudes els estudiants que pateixen dislèxia, així com que es contractin més equips específics d’orientació. “No entenem, sincerament, com és possible que 458 demandants de les comarques tarragonines quedin fora a l’hora de rebre aquestes ajudes absolutament imprescindibles. Demanem al Govern del PP que augmenti tant el nombre de beques com el de receptors de les mateixes perquè passar també la tisora per aquí és literalment intolerable”, ha conclòs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada