dimarts, 10 d’abril del 2018

EL PSC DEL CAMP DE TARRAGONA DENUNCIA LA RETALLADA DE 120 MILIONS EN LES PARTIDES DELS P.G.E. DESTINADES A LLUITAR CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA




La vice-primera secretària de la federació del PSC del Camp de Tarragona, Diana Salvadó, ha denunciat avui que “en els pressupostos generals de l’Estat que ha presentat el Govern del PP falten 120 dels 200 milions compromesos en el marc del pacte d’Estat contra la violència de gènere destinat a combatre, precisament, la violència masclista a la nostra societat.”

“Els i les socialistes considerem aquesta absència com un nou engany del Govern que esdevé una estafa i una burla a les víctimes de la violència masclista. És indignant presentar uns comptes que es vanten de ser “expansius” i, alhora, no invertir 120 dels 200 milions d’euros compromesos en quelcom tan essencial”, ha reblat la portaveu socialista.

Diana Salvadó ha alertat que aquests recursos que el Govern de l’Estat no aportarà hauran de ser sufragats pels Governs autonòmics i pels ajuntaments, “el que també ens afectarà a nivell de les comarques tarragonines. Uns recursos que s’hauran de treure d’altres partides el que pot afectar, per exemple, la pressió sobre els serveis socials que ja paguen els ajuntaments. I tot perquè el Govern de Rajoy no ha fet els deures malgrat treure pit de “l’augment” de les inversions en obra pública. És indignant!”

Així, el Govern central tan sols aportarà 80 milions d’euros enlloc dels 200 milions fixats pel pacte d’Estat contra la violència de gènere. L’executiu de Rajoy no ha habilitat les partides destinades a les Comunitats Autònomes malgrat ser les més nombroses. “Ras i curt: ha fet trampa!”

“És més, si anem al fil de les inversions, partida per partida, veurem que tan sols es destinen 4’5 milions als jutjats de violència contra les dones, 4’2 milions a assistències jurídiques a les víctimes o només 2 milions per ajudes i assistència a les dones víctimes de delictes violents i contra la llibertat sexual. Són quantitats insignificants si tenim en compte, per exemple, que un quilòmetre d’AVE suposa un cost mínim d’uns 20 milions d’euros”, ha argumentat la vice-primera secretària dels socialistes tarragonins.

“Què representa aquesta presa de pèl? És que el senyor Rajoy no creu que la lluita contra la violència de gènere ha de ser una prioritat nacional? Considero, més aviat, que estem davant d’una nova constatació que el PP no creu ni en la igualtat entre homes i dones, ni en el 8 de març, ni en cap pacte d’Estat per eradicar la violència masclista, ni en res de res. Si assolim un gran acord i a les primeres de canvi el PP l’incompleix què hem de concloure? Que tan sols buscaven fer-se la foto i després desmentir amb els seus fets el que predicaven amb tanta vehemència davant d’un micròfon, De pena!”, ha conclòs la portaveu del PSC.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada