dimarts, 7 de juny del 2016

JOAN RUIZ: “PUJAREM EL SALARI MÍNIM A 14.500 TREBALLADORS TARRAGONINS UN 4% ADDICIONAL ENGUANY I ASSOLIREM EN DUES LEGISLATURES UN S.M.I. EQUIVALENT AL 60% DEL SALARI MITJÀ NET”



El candidat socialista al Congrés per Tarragona, Joan Ruiz, ha explicat aquest dimarts que “si els socialistes guanyem les eleccions pujarem, amb caràcter immediat, el salari mínim interprofessional un 4% addicional enguany. Així mateix, aprovarem pujades anuals per aconseguir, en un termini màxim de dues legislatures, un salari mínim equivalent, almenys, al 60% del salari mitjà net del país. Aquí a les comarques tarragonines això beneficiarà uns 14.500 treballadors.”

En aquest sentit, Joan Ruiz ha subratllat que “el Govern del PP ha aconseguit durant aquests darrers anys que una part dels treballadors d’aquest país siguin pobres tot i treballar. Avui dia quasi 15 de cada 100 treballadors són pobres, és a dir, que tenen uns ingressos tan reduïts que no poden viure del seu salari. Aquesta és la realitat que el PP vol ocultar. Per contra, els socialistes quan hem governat sempre hem apujat el salari mínim i ara ho tornarem a fer.”   

El candidat socialista ha recordat que el PP ha congelat, o ha aplicat increments raquítics, el salari mínim interprofessional durant els anys en què ha governat perjudicant així els milers de treballadors de la província de Tarragona que perceben aquestes retribucions salarials mínimes.

Segons el cap de llista del PSC, “el Govern de Rajoy ha estat fidel a la seva màxima consistent a carregar el pes de la crisi sobre l’esquena dels col·lectius més febles de la societat i per això ha congelat el salari mínim mentre, increïblement, impulsava una amnistia fiscal a mida de les rendes altes i dels grans delinqüents fiscals. De veritat volem quatre anys més d’això? Crec que la immensa majoria de tarragonins i tarragonines som taxatius a l’hora de dir que no.”

Per contra, durant el període de Govern socialista el salari mínim es va incrementar un 39% en set anys (2004-2011), passant de 460 euros el 2004 a 641 euros el 2011, és a dir, 181 euros més.

Joan Ruiz també ha recordat que el grup socialista ha presentat aquests darrers anys múltiples proposicions de llei al Congrés demanant al Govern del PP que augmentés el s.m.i., com a mínim, l’equivalent a l’increment real del cost de la vida. “Totes aquestes iniciatives es van rebutjar gràcies al vot en contra de la majoria absoluta del PP.”


“Davant d’aquells que han demostrat que quan governen retallen sous i prestacions socials als treballadors i d’altres que són una pàgina en blanc i que contínuament van canviant el discurs els socialistes som la garantia que el salari mínim tornarà a créixer per fer justícia a uns treballadors que es mereixen viure amb dignitat material”, ha reblat el candidat del PSC.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada