dimarts, 21 de juny del 2016

EL PSC DEFENSA ABOLIR LA PROSTITUCIÓ



El cap de llista del PSC a les eleccions del 26-J per Tarragona, Joan Ruiz, ha afirmat aquest dimarts que “sense les dones no hi ha democràcia. Si tornem al Govern tirarem endavant mesures per combatre la xacra de la violència de gènere i aconseguir, definitivament, la igualtat real entre homes i dones.”

Per la seva banda, la número dos socialista per Tarragona Diana Salvadó ha emplaçat les dones a recuperar els drets perduts durant aquests darrers quatre anys de Govern del PP i fer un col·lectivament un salt endavant.

“Volem abolir la prostitució, recuperar el dret a l’avortament per a les dones de 16 i 17 anys i aprofundir en la paritat: assegurant una presència mínima del 40% de dones en els consells d’administració d’empreses públiques, acabant amb la indignant bretxa salarial entre homes i dones per la mateixa feina (que actualment arriba al 24% de diferència), impulsant les llistes cremallera i aprofundint en la lluita contra la violència de gènere i el desplegament total de la llei de dependència. És, no només un compromís polític, sinó una convicció moral que tenim els i les socialistes.”

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet Núria Parlon ha subratllat el compromís d’acabar amb la prostitució a la que ha qualificat “de negoci indigne. Cal tenir en compte que el mercat es nodreix amb dones traficades, amb menors, que són explotades sexualment. Volem mesures abolicionistes, com està passant a França, per garantir els drets de les dones i dels infants.”

Núria Parlón ha posat com a exemple en la bona direcció la feina que es fa des dels Ajuntaments, com el de Santa Coloma, en la promoció d’una estratègia global contra la prostitució i la violència de gènere. “Necessitem més recursos per avançar en aquesta qüestió tan essencial i, per desgràcia, la reforma local que ha impulsat el PP ha representat un pas enrera ja que ha posat dificultats a les polítiques d’atenció a les dones.”

“Cal un Govern socialista que redreci aquesta situació, posi el fil a l’agulla i faciliti un necessari canvi de mentalitat que ha de néixer a les escoles per eradicar definitivament la desigualtat interioritzada entre homes i dones. En aquest sentit, desenvoluparem recursos, planificació i l’abordatge integral a tots els nivells de l’Administració”, ha recalcat l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet.

Pel que fa a la campanya electoral, Núria Parlon ha defensat que “els i les socialistes volem governar per transformar la realitat i no per elegir a un tecnòcrata. D’aquí al diumenge cal activar a l’electorat de progrés per impedir a les urnes quatre anys més de Govern de Rajoy i del PP. També hem constatat aquests darrers cinc mesos que Podemos planteja línies vermelles sense buscar solucions. Han preferit unes noves eleccions i perpetuar Rajoy a la Moncloa abans que votar un president socialista.”


Finalment, l’alcaldessa de Santa Coloma ha explicat que els socialistes impulsaran una reforma fiscal a fi i efecte que aquells que més tenen contribueixin més al benestar social del conjunt de la societat. “Amb el PP al poder hem aconseguit la trista fita que tan sols Xipre ens superi en el conjunt de la Unió Europea en desigualtat i això és intolerable. Per evitar-ho i recuperar una societat socialment justa cal anar a les urnes i omplir-les amb butlletes amb el puny i la rosa aquest diumenge.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada