diumenge, 19 de juny del 2016

JOAN RUIZ: “EL GOVERN SOCIALISTA CREARÀ UNA TARIFA SOCIAL ENERGÈTICA PER EVITAR QUE CAP TARRAGONÍ QUEDI SENSE ELS SUBMINISTRAMENTS BÀSICS DE LA LLAR”



El cap de llista socialista al Congrés per Tarragona, Joan Ruiz, ha explicat avui que “el Govern socialista impulsarà una tarifa social energètica a fi i efecte de què cap persona que no pugui pagar els serveis bàsics de calefacció quedi sense subministrament durant els mesos d’hivern.”

En concret aquesta tarifa seria vigent entre l’1 de novembre i el 31 de març de cada any, podria arribar a donar cobertura a uns 50.000 ciutadans de les comarques tarragonines i tindria un cost total, al conjunt del país, de 120 milions d’euros.

“El que volem és eradicar completament en una legislatura el que coneixem com a pobresa energètica i, per tant, evitar que cap família quedi sense subministrament per impagament i manca de capacitat econòmica. Amb Govern socialista no hi haurà més talls de subministrament durant els mesos freds de l’any”, ha assegurat el candidat socialista.

Cal recordar que es considera pobresa energètica la situació d’aquelles famílies que per manca de recursos econòmics no poden pagar els serveis d’energia suficients per satisfer les seves necessitats domestiques bàsiques.

“La crisi econòmica i les retallades del PP han portat molts ciutadans a un carreró sense sortida. Per desgràcia hi ha famílies que han elegir entre menjar o passar fred. Estem parlant d’un problema de primera magnitud que el Govern del PP no ha sabut afrontar quant no l’amagat directament darrere del discurs triomfalista de la sortida de la crisis econòmica”, ha subratllat el cap de llista socialista per Tarragona.

“La realitat és una altra: des de que Rajoy és president del Govern s’ha multiplicat per dos la pobresa energètica al nostre país i s’ha reduït en 200.000 el nombre de beneficiaris de l’abonament social elèctric. En canvi, la proposta socialista garantirà no tallar el subministrament de la llum i de l’aigua a les famílies en situació econòmica molt precària. A més, establirà un sostre social que assegurarà l’accés bàsic a aquests serveis que seran considerats com un dret social.”

Segons ha afirmat Joan Ruiz l’increment del nombre de famílies que es troben en situació de pobresa (a la província de Tarragona ja supera les 15.000 famílies sense cap ingrés econòmic mensual), sumat a l’encariment progressiu de les factures de la llum i de l’aigua, fa imprescindible que s’adoptin mesures urgents per evitar “que hi hagi famílies que passin fred o que no puguin disposar d’aigua per veure, netejar-se o rentar la roba. Estem parlant d’un mínim bàsic per poder viure amb dignitat.”


En darrer terme, el cap de llista del PSC ha demanat a la ciutadania de progrés “un esforç ara que encarem la darrera setmana de campanya. Si cap socialista, ni cap ciutadà progressista, es queda a casa el dia 26 haurem guanyat el repte del futur i el senyor Rajoy serà història. Si omplim de butlletes amb el puny i la rosa les urnes el diumenge vinent el canvi està garantit.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada