dilluns, 13 de juny del 2016

DIANA SALVADÓ: “ELS I LES SOCIALISTES IMPULSAREM UN BONUS DE DOS ANYS DE COTITZACIÓ PER FILL O FILLA A CÀRREC”



La candidata socialista  i número 2 del PSC al Congrés per Tarragona Diana Salvadó ha explicat aquest dilluns que “si els i les socialistes estem al Govern impulsarem un ampli paquet de mesures per fomentar la igualtat de gènere. En aquest àmbit vull destacar una llei d’igualtat entre homes i dones i l’aprovació d’un bonus de dos anys de cotització a la Seguretat Social a totes les dones per fill o filla a efectes del càlcul de les pensions. Aquesta mesura s’aprovaria en un període màxim de sis mesos a partir de la formació del Govern.”

Diana Salvadó ha explicat que “això és especialment important a les comarques tarragonines tenint en compte la caiguda dels permisos de maternitat a la nostra demarcació que s’ha registrat durant aquests anys en què el PP ha governat amb majoria absoluta. Lluny de millorar les polítiques de prestacions familiars en aquests darrers quatre anys les comarques tarragonines han acumulat una davallada de més del 21% en el nombre de beneficiaris dels permisos i un descens també de les quanties. I això en plena crisi econòmica!”

La candidata socialista ha exemplificat amb una dada aquest retrocés general que s’ha experimentat amb el PP al Govern. Així, “l’any passat només 95 pares de les nostres comarques van obtenir un permís per paternitat. 95 en una província de més de 800.000 habitants... També en aquesta qüestió essencial per a tots i totes hem anat endarrera com els crancs.”

El programa socialista també inclou una llei d’igualtat entre homes i dones que garanteixi, de forma real i efectiva, la igualtat tant en la distribució de les tasques domèstiques com de les retribucions salarials laborals i l’eradicació de la prostitució i del tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació sexual “perquè per a nosaltres també són manifestacions de la violència de gènere i una forma d’esclavitud que ha de desaparèixer de la nostra societat.”


En definitiva, Diana Salvadó ha acusat al PP de “no donar resposta a les necessitats reals de les dones. A les comarques tarragonines hem experimentat un descens dels permisos per maternitat superior a les 1.200 prestacions en poc més de quatre anys. Una caiguda que és paral·lela a l’augment de l’atur femení a la nostra província superior a les 36.000 aturades. Malgrat aquesta realitat objectiva el PP continua instal·lat en el triomfalisme al més pur Alícia al país de les meravelles... nosaltres creiem que cal una segona revolució de la igualtat i que aquesta tan sols pot venir de la mà d’un Govern i d’un president socialista”, ha conclòs la candidata del PSC. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada