dijous, 16 de juny del 2016

JOAN RUIZ: “ELS SOCIALISTES REBAIXAREM LES TAXES UNIVERSITÀRIES I DE F.P. QUE HA INCREMENTAT EL PP I INCORPORAREM ALS JOVES AL MERCAT DE TREBALL”



El cap de llista del PSC a les eleccions del 26-J per Tarragona, Joan Ruiz, ha anunciat aquest dijous que “el Govern socialista impulsarà un pla de retorn per als 4.000 joves de les comarques tarragonines que han hagut de marxar del país, aquests darrers quatre anys, a guanyar-se la vida a l’estranger, a la recerca d’un salari digne.”

Joan Ruiz ha qualificat com a “especialment nefasta la política del PP en relació als joves. Així, mentre l’atur entre els menors de 30 anys continuava desbocat l’executiu de Rajoy augmentava les taxes i matrícules universitàries fins a un 70% mentre que els màsters i estudis de postgrau ho feien en un 200%. Quin jove es pot permetre pagar aquests increments si tenim en compte que l’atur juvenil està per sobre del 50%?”

En aquest sentit, el candidat del PSC ha afirmat que els socialistes “volem posar als joves a l’avantguarda del canvi per tal que surtin de la trista espiral d’atur, precarietat i passaport a la què els ha abocat el Govern del PP. Un país on els joves no tenen esperança és un país sense futur. Els joves es juguen molt a les eleccions de diumenge vinent. Quatre anys més de Rajoy suposen quatre anys més del mateix. Només el vot als socialistes i a Pedro Sánchez és la garantia que les beques tornin a convertir-se en un dret i que les taxes dels estudis universitaris i de formació professional tornin a situar-se en paràmetres assequibles per al poder adquisitiu dels joves.”

El cap de llista socialista ha recordat que en aquests moments més de la meitat dels joves estan a l’atur i que els que treballen ho fan amb retribucions salarials un 35% inferiors, de mitjana, als nivells salarials que teníem quan Rajoy va arribar al Govern. Així mateix, les mateixes inspeccions de Treball assenyalen la proliferació de contractes precaris i de falsos becaris, també a les comarques tarragonines. 

Segons ha posat de relleu Joan Ruiz, “la situació laboral dels joves ja era prou greu amb la crisi econòmica però amb l’entrada en vigor de la reforma laboral del PP, que CDC va recolzar, els efectes devastadors sobre el mercat de treball juvenil s’han multiplicat agreujant el carreró sense sortida en el que es troben molt joves obligats a elegir entre l’atur o marxar a l’estranger per guanyar-se la vida. Cal tenir present que l’atur entre els joves menors de 20 anys es troba per sobre del 70%!”


Joan Ruiz ha fet aquestes declaracions a Torredembarra on ha recordat que va ser el grup socialista qui aquest mateix mes d’abril va impulsar una proposició no de llei a la Comissió de Foment per exigir al Govern del PP que complís amb el seu compromís de tirar endavant una nova estació ferroviària a Torredembarra. “Per desgràcia, el PP també ha incomplert aquest compromís. Si els socialistes governem treballarem del bracet amb l’Ajuntament de Torredembarra per desencallar aquest projecte tan necessari pels veïns de la ciutat i de tots els nuclis del Baix Gaià i del conjunt del Tarragonès”, ha explicat el candidat socialista. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada