dimarts, 25 de novembre del 2014

L’EMIGRACIÓ PER MOTIUS LABORALS A LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA S’HA DISPARAT UN 30% AMB EL GOVERN DEL PP



Quasi 4.000 tarragonins s’han vist obligats a marxar a l’estranger per guanyar-se la vida des de que el PP va guanyar les eleccions legislatives de 2011. En concret, 3.726 ciutadans de les comarques tarragonines fins l’1 de gener d’enguany, segons dades oficials del fitxer central de ciutadans espanyols residents a l’exterior.

“Es tracta d’un increment del 30% en relació al volum migratori que teníem el 2011 el que demostra, per si algú als Govern de PP i CiU tenia encara algun dubte, la dimensió de l’impacte de la crisi a la nostra societat”, segons ha posat de relleu la diputada socialista Núria Segú.

La diputada vallenca ha demanat tant al Govern del PP com al Govern de CiU-ERC a la Generalitat “mesures urgents i concretes per frenar aquest autèntic exili econòmic que colpeix, amb especial virulència, als nostres joves. Les polítiques de CiU i PP han agredit especialment al jovent a qui s’ha deixat abandonat a la seva sort havent d’escollir entre l’atur, els contractes temporals en precari o, cada cop més, l’emigració a l’estranger. I això que el PP es va comprometre a crear un milió de llocs de treball per al jovent durant la campanya electoral...una altra mentida de Rajoy.”

“No tal sols se’ls ofereix emigració i tisora sinó que han de suportar autèntiques tonteries com escoltar a tota una secretaria d’emigració del Govern del PP atribuir aquest augment exponencial de joves que marxen a l’estranger a guanyar-se la vida a un presumpte “espirítu aventurero propio de la juventud”. És vergonyós...”

Núria Segú ha alertat que marxen, precisament, els joves ben qualificats que no troben futur al nostre país però que són ben rebuts pel mercat laboral dels països d’acollida. En concret, els professionals de la sanitat, enginyers industrials, científics i investigadors, informàtics i especialistes en les noves tecnologies.


“En el súmmum de les ironies aquests joves tarragonins que marxen a l’estranger, i per tant es donen de baixa de les llistes de l’atur, després els Governs de CiU i PP venen aquesta dada com una “reducció objectiva” de l’atur pròpia de la recuperació i de la bona marxa de la nostra economia. En fi...”, ha conclòs la diputada socialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada