dimecres, 19 de novembre del 2014

EL CANVI ÉS POSSIBLE A VILA-SECA



No he nascut a Vila-seca però, com diria el poeta, “la sento en el meu ventre com si dins meu hi fes arrel”. Ho vaig tenir clar, de seguida, quan vaig arribar-hi per primer cop, aquest seria el lloc on volia veure créixer als meus fills, perquè m’agrada tot del nostre poble: l’entorn, aquest caràcter obert i emprenedor que ens és tan propi, la proximitat de la seva gent...  

Vila-seca som tots, aquells de nissaga de tota la vida però també els nouvinguts, la gent que ha arribat d’altres zones del país i que han posat el seu granet de sorra per fer gran el nostre poble. Els veïns del centre però també aquells que viuen als nuclis de la Pineda i la Plana. Tots som vilasecans de primera i no pot haver-hi distinció entre nosaltres, ni falses aristocràcies que vulguin exercir una representació que no es porta en els cognoms sinó en l’esforç de treballar cada dia en benefici dels vilasecans i vilasecanes. Aquesta és la convicció íntima i moral dels socialistes.

Aquests dies són molts els qui em paren pel carrer i em pregunten perquè he assumit el repte de presentar-me com a candidat del PSC a l’alcaldia de Vila-seca. A tots responc el mateix: perquè vull que Vila-seca sigui una ciutat amb uns paràmetres de qualitat de vida d’excel·lència on no hi hagi lloc per la pobresa, ni l’atur, ni les desigualtats.

Volem aconseguir-ho des de l’honestedat i sense recriminacions, ni visions miops. CiU i, més concretament, Josep Poblet, ha governat Vila-seca durant dècades, un període que té les seves ombres però on ningú hauria d’obviar les seves llums. Malgrat això, com tot a la vida, estem davant d’un cicle que s’acaba. Us convido a sumar-vos a aquest escenari de canvi en positiu, de renovació de la política, com exigeix cada cop més el carrer i el conjunt dels ciutadans. Eternitzar-se en el poder i menystenir les alternatives de relleu és el pitjor que li podria succeir a Vila-seca ara que, per desgràcia, sortim massa a la crònica judicial dels diaris.

Igual com passa al conjunt del país, no hi ha una Vila-seca monolítica. La nostra ciutat té accents i tonalitats diferents. Ara bé, estic convençut de què la immensa majoria dels vilasecans i vilasecanes es consideren progressistes, volen un futur millor per als seus fills i, sobretot, estan indignants per l’augment de les desigualtats i de la pobresa que, també a Vila-seca, s’ha produït en aquests darrers anys.

Us demano que us sumeu a aquest anhel col·lectiu de canvi. Ningú escriurà el nostre futur per nosaltres. Podem posar els instruments de què gaudeix l’Ajuntament al servei dels vilasecans que més ho necessiten i fer-ho des de la transparència i l’honestedat. I amb molta humilitat. Sí, podem garantir uns serveis bàsics per a tots els ciutadans de Vila-seca, impulsar la creació de nous llocs de treball, eradicar els desnonaments del nostre poble i la xacra intolerable de la pobresa infantil, fomentar el lloguer social i potenciar les ajudes escolars per menjadors, llibres, etc. Tot això és el que volem els socialistes que ens presentem amb saba nova, i amb un equip de gent jove que combina renovació amb solvència i vàlua professional.


Recordo encara el meu primer dia a Vila-seca. Després de recórrer els carrers del nucli de la vila vaig acabar el dia passejant per la Pineda. Allà, mirant com els raig del sol s’acabaven de projectar a l’horitzó, vaig tenir la seguretat que havia trobat el lloc on volia viure la meva vida, on volia que visquessin els meus fills i l’indret on podria desenvolupar el meu projecte vital. A tots aquells que sentiu el mateix us encoratjo a portar aquest sentiment a l’Ajuntament. Sí, amb vosaltres, el canvi és possible perquè tu en seràs el protagonista.        

Article d'Ander Basterretxea publicat al diari Més Tarragona 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada