dijous, 20 de novembre del 2014

EL PSC DENUNCIA QUE EL PP HA VOTAT EN CONTRA DE REGULAR LES CLÀUSULES ABUSIVES DE LES HIPOTEQUES



El grup parlamentari socialista de les comarques tarragonines ha denunciat el fet “indigne i inaudit” de què el PP hagi votat en contra de la proposició de llei socialista que demanava regular les clàusules abusives, les anomenades “clàusules sòl”, de les hipoteques.

Cal recordar que aquestes clàusules van declarades com a il·legals pel mateix Tribunal Suprem. La proposta socialista demanava que no es torni a permetre que s’apliquin aquestes pràctiques abusives en els contractes hipotecaris així com establir un període de sis mesos a partir dels quals es revisin totes les “clàusules sòl” de les hipoteques actualment vigents i la devolució de tot el que s’ha cobrat indegudament.

“I quina ha estat la reacció del Govern del PP? La mateixa de sempre, mirar cap a un altre costat, no rectificar res i deixar moltes famílies al llindar del desnonament. El ministeri d’economia ha estat incapaç, ni tan sols, d’obligar a les entitats bancàries que utilitzaven aquestes pràctiques condemnades pel Tribunal Suprem a procedir a la seva eliminació.”

Segons ha recordat el diputat socialista només en els primers sis mesos d’enguany s’han registrat a la província de Tarragona 1.427 execucions hipotecàries, el que ens dóna una idea de la dimensió del problema real al que han de fer front moltes famílies.


“Aquests abusos hipotecaris suposen a les famílies una despesa suplementària de 150 euros, 200 euros, 300 euros mensuals, el que les deixa al llindar de l’impagament i del desnonament. Potser per als diputats del PP 200 euros mensuals no els suposa gran cosa però per a moltes d’aquestes famílies representa la frontera entre arribar o no a final de mes perquè ja han d’assumir les conseqüències de les retallades (copagaments, eliminació d’ajudes públiques, reducció de prestacions socials, etc) que ha impulsat el mateix Govern de Rajoy. Doncs fins i tot amb aquest escenari d’emergència social el PP ha estat capaç de votar en contra...”, ha emfatitzat el diputat del PSC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada