dijous, 6 de novembre del 2014

EL PSC DENUNCIA QUE EN EL PRIMER SEMESTRE D’ENGUANY LES ORDRES DE PROTECCIÓ A VÍCTIMES DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE A TARRAGONA HAN CAIGUT UN 40%



La senadora socialista per Tarragona, Maria Jesús Sequera, ha fet balanç aquest dijous sobre l’estat de la qüestió pel que fa a la xacra de la violència de gènere a nivell de la demarcació de Tarragona.

Així, segons la senadora del PSC hi ha dades “alarmants” que evidencien que les retallades que ha impulsat el Govern del PP, també en una realitat tan dramàtica com la violència de gènere, han suposat passos enrere respecte a l’avenç que va implicar la llei integral contra la violència de gènere que va impulsar el Govern socialista.

Segons dades facilitades pel mateix executiu de Rajoy durant aquest primer semestre d’enguany el nombre d’ordres de protecció a víctimes de la violència masclista s’ha reduït un 40% a Tarragona (passant de 159 ordres durant els primers sis mesos de 2013 a 94 ara), el nombre de demandes de divorcis interposats per dones víctimes de violència de gènere a les comarques tarragonines també ha caigut, passant de 239 demandes el 2012 a tan sols 181 l’any passat.

En el mateix sentit, les dones que reben una renta activa d’inserció (una ajuda econòmica que evita que quedin abandonades a la seva sort, sense recursos per poder viure amb un mínim de dignitat) a les nostres comarques també va baixar un 5% durant l’any passat, mentre que les denuncies per violència de gènere a la província de Tarragona han caigut un 13% en aquests anys de Govern del PP.

“Ens agradaria pensar que aquestes dades ens assenyalen un descens de la violència de gènere a la nostra societat però, per desgràcia, no és així. La realitat és que les retallades, superiors al 22%, que el Govern del PP ha aplicat també en la lluita contra la violència de gènere, han fet augmentar la desprotecció de les dones.”

Maria Jesús Sequera ha recordat que mentre que tan sols 674 dones a la demarcació de Tarragona reben una ajuda de la renda activa d’inserció, durant l’any passat el telèfon d’atenció a les víctimes de violència de gènere va registrar més de 5.300 trucades. “En els darrers deu anys 22 dones han mort a la província de Tarragona i 712 en el conjunt del país com a conseqüència de la violència de gènere. Retallar, encara que sigui un cèntim d’euro de les polítiques adreçades a lluitar contra aquesta xacra com fa el PP, és un insult intolerables a totes les dones d’aquest país!”


La senadora socialista ha recordat la bateria de mesures urgents proposades pel grup socialista al Congrés per eradicar la violència de gènere: reposar els recursos econòmics que el PP ha retallat, augmentar les ajudes a les víctimes de la violència masclista, desenvolupar el seguiment integral dels casos de violència de gènere, impulsar la implantació de mitjans telemàtics (a Tarragona tan sols hi ha 14 dispositius electrònics de seguiment) i reformar el codi penal per endurir les condemnes als maltractadors. “Un conjunt de mesures perfectament realitzables que, de manera incomprensible, han estat rebutjades sistemàtica pel PP durant tota la legislatura.”    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada